
Anunciem els projectes audiovisuals feministes que faran residència a La Bonne!
Ja sabem els 10 projectes que faran residència a La Bonne entre setembre 2021 i febrer 2022. Després de mirar-nos les 28 propostes, volem agrair-vos a totes la vostra participació i destacar la diversitat de mirades i formats dels projectes, i sobretot, la qualitat de tots aquests.
Per decidir els projectes seleccionats hem tingut en compte l’adequació a les bases de la convocatòria: afinitat amb els objectius de La Bonne, projectes en clau feminista, interacció comunitària, i propostes creatives, crítiques i experimentals amb el format visual. També hem tingut en compte la compatibilitat de calendarització entre els mateixos projectes i els espais de La Bonne.
Les deu propostes seleccionades són les següents:
- Les Mil, d’Ana Bovino. Un film documental on un grup de dones i dissidències s’apropia de la història de “Les Mil i una Nits” i reinventa la seva propia Sherezade. En un constant anar i venir entre el relat antic i les seves pròpies històries de vida, es produeix una veu col·lectiva en rebel·lió, un mosaic d’històries de lluita i resistència de l’Argentina contemporània.
- #porquemefui, de Vivian Muñoz. Projecte per visibilitzar els processos migratoris complicats pels que passen les dones migrants. Una proposta per difondre a xarxes que inclou: relats en primera persona en vídeo, fotografies, disseny, i estratègia de xarxes.
- Dues mares, d’Ariadna Seuba i Maria Nova. Llargmetratge. L’Anna i l’Ari volen ser mares. El que comença com una il·lusió, de seguida es converteix en una carrera a contrarellotge per quedar-se embarassades.
- RÉGIMEN, de Marina Freixa i Bea Saiáns. Llargmetratge que analitza les causes que ens porten a tenir la necessitat de controlar el nostre pes corporal. Centrant-se en els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) i abordant la gordofobia, com l’altra cara de la mateixa problemàtica.
- Decir(me), d’Ana Martínez. Film personal amb imatges gravades i filmades des de la propia Ana amb un únic propòsit: deixar la seva llar i anar a la recerca d’una de nova.
- Alma, records del present, d’Elisabet Prandi i Alejandra Molina. Curtmetratge que explica la vida de dues noies que arriben molt joves a Barcelona al 1920, cadascuna per un motiu diferent. Les dues coincidiran a l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona.
- Sonirica Sessions, de Las Pibas Producen. Un projecte que busca visibilitzar les treballadores del sector audiovisual i musical amb integrants dones, lesbianes, trans, travestis i identitats dissidents a través de la connexió d’ambdues disciplines artístiques.
- Hacia atrás, de Camila Mailén Bóveda. Curtmetratge que treballa a partir de l’obsessió amb la llar, la família, la memòria, i l’impacte que l’herència generacional té sobre les nostres vides i el que ha tingut sobre la mateixa autora.
- Les Miraments, de Maria Sol Fernández, Marga Almirall, Carmen Menéndez, Maria Castan, Karel Mena, Helena Closa, Ester Cuenca, Magalí Daich i Úrsula Comendador. Participants del #LabFemDoc 2019 que busca col·lectivitzar els projectes gestats en l’última edició.
- Murs, de Gala Diaz. Curtmetratge de ficció que vol parlar sobre les presons en clau de gènere. També vol posar de manifest la important necessitat del suport de la comunitat per a poder tenir esma per seguir endavant. De l’ajuda mútua entre les dones, entre les persones, que es troben en una situació similar.
Els projectes seleccionats podran gaudir de l’espai sol·licitat anteriorment, tenint en compte que en el mateix període de temps poden conviure dues propostes però en espais diferents.
- Taula de treball a l’espai de coworking
- Estudi de so
- Estudi de muntatge
- Aula d’assaig
- Aula per gravar/rodar
Dubtes i més informació: audiovisuals@labonne.org o info@labonne.org