
“Perifèries som totes aquelles persones que per uns motius o altres s’escapen a la norma, al concepte de “neutre” de la societat catalana actual les que escapem a la norma (blanca, europea, heterosexual, patriarcal, cisgènere, soposadament laica, amb unes capacitats determinades…)”.
El cap de setmana del 3 i 4 de desembre va tindre lloc a La Bonne la trobada de Nusos, un projecte que surt de la voluntat de generar xarxes de cura i de coneixement i reconeixement recíproc entre persones activistes a la ciutat de Barcelona.
Durant les jornades es van treballar diversos eixos: feminismes, la diversitat d’orientacions sexuals, expressions i identitats de gènere i la lluita antiracista i/o contra la islamofòbia. Es va debatre com ens afecten les violències horitzontals als moviments socials. Es van posar en comú processos, projectes i es van compartir experiències. Es va gaudir del plaer del menjar amb el càtering que van fer les companyes de Sindillar i es va ballar.
Vam participar La Xixa teatre, Joves trans Bcn
La trobada va acabar amb les actuacions de Alicia Ramos, Compañía de Danzas Sentimiento Cimarrón, Safura, Cheb Lila i DJ La Dinde.
Nusos, teixint xarxes d’aliances és un projecte produït per Brigitte Vasallo (escriptora i activista especialista en islamofòbia de gènere i LGTBI amb perspectiva transcultural), Pol Galofre Molero (especialitzat en so i documental, activista trans i feminista, co-coordinador del projecte Cultura Trans i dinamitzador de l’Espai Trans), Anna Jódar (treballadora i educadora social, Master Estudios de Mujer, Género y Ciudadanía, activista feminista i por els drets humans), Carolina Astudillo (Coordinadora del Col·lectiu i+, professionals per la diversitat), Meritxell Martinez Bellafont (facilitadora en Psicologia Orientada a Processos, desenvolupament comunitari participatius, Teatre de l’Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural), Adrián Crescini (activista social i expert en desenvolupar i facilitar processos a partir de les metodologies del Teatre de l’Oprimit), Martín Frasso (antropòleg social, i forma part d’Associació Antropologies i del Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat (GENI) de la UB), Jessica González Herrera (politòloga, directora de Projectes d’Interculturalitat del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEA))
Col·labora: CEA (Institut d’Estudis Africans i Interculturals, Associació Antropologies, El Parlante, La Xixa