
El proper 9 de desembre es farà el lliurament del Premi Joves Creadores 2019.
Aquest any amb la convocatòria Els nostres cossos hem volgut repensar les representacions dels nostres cossos des de diverses vessants: sexualitats, identitats, plaers, petjades, violències, resilències… Volem parlar amb algunes companyes professionals del món de l’audiovisual i les arts escèniques i per això hem preparat la taula rodona “Dels cossos a la pantalla. La representació dels nostres cossos a l’audiovisual”.
Reflexionarem al voltant de la representació dels nostres cossos en l’audiovisual. Ens sentim còmodes amb la imatge que el cinema i l’audiovisual projecta dels cossos de les dones? És el cos un territori de conflicte representacional? Quin paper hi juga la mirada de la creadora? I l’actriu que hi posa el cos i la veu? Quin tractament reben els cossos dissidents? Quines estratègies de representació feminista i antiracista es poden emprar?
Tania Adam, periodista i productora cultural, fundadora i editora de Radio África Magazine, presentarà l’acte i moderarà la taula.
El dilluns 9 de desembre a les 18.30h. La Cuina. Lliurament del premi i guardó d’Isabel Banal.
A les 19h Taula rodona “Dels cossos a la pantalla. La representació dels nostres cossos a l’audiovisual”.
Amb Cloe Masotta (crítica, analista i docent de cinema i art contemporani), Júlia Barceló (actriu), Sally Fenaux (realitzadora audiovisual) i Marta Vergonyós (directora de La Bonne).
Al lliurament del premi també hi participaran les membres del Jurat i la Laura Pérez, actual Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia global, Feminismes i LGTBI
Pots inscriure-t’hi aquí.
Aquest any per le selecció del projecte guanyador hem comptat amb les membres del Jurat:
– Carme Puche. És periodista, guionista i directora de cinema i ha treballat en comunicació durant més de 15 anys. Els últims sis, els ha dedicat completament a la direcció audiovisual. Ha dirigit i treballat en tota mena de projectes audiovisuals, com “The Jump! WTF experience”, estrenat al In-Edit Beefeater International Film Festival i seleccionat en el Cinema On The Bayou Film Festival de Louisiana. A més, ha estat guardonada amb el premi Millor Guió Noves Versions – Nova Autoria en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges amb el curt “Camille”, i va rebre també el Premi M. Àngels Rivas Ureña pel seu projecte “Dedicatòries. Les dones que no has conegut”, de recuperació de la memòria històrica de les dones.
– Matilde Albarracin. És Treballadora Social, Sociòloga i té un màster en psicologia humanista. Fa 25 anys que treballa a l’ajuntament en temes socials i de gènere, en l’actualitat a la Direcció de Feminismes i LGTB. També és investigadora i ha participat en diferents recerques universitàries. Les seves principals línies d’investigació són: memòria i sexualitat de les dones en el franquisme, el moviment queer under franco, envelliment i homosexualitat, i els processos de recuperació de les dones de la violència masclista.
– Salima Jirari. Actualment és la responsable de distribució del DocsBarcelona i participa activament en la programació de la iniciativa DocsBarcelona del Mes i del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Amb prop de 10 anys d’experiència en el sector audiovisual, va formar part de l’equip d’adquisicions de Selecta Visión, distribuïdora especialitzada en contingut d’animació japonesa i cinema alternatiu i va treballar a l’àrea de comunicació i promoció de la Barcelona Film Commission de l’Institut de Cultura de Barcelona, entre d’altres. També va formar part de l’equip fundador del Festival de Cinema de Terror de Sabadell. Paral·lelament a la seva vessant professional, col·labora des de l’activisme en diverses iniciatives i advoca per la cultura com eina de pensament crític i canvi social.
– Montserrat Bou. És experta en l’àmbit audiovisual i ha treballat en diferents departaments de producció, alternant publicitat, pel·lícules, documentals i sèries de televisió. Abans de crear la seva pròpia productora, ha desenvolupat la seva carrera professional treballant amb diferents productores. A més, ha estat directora de l’Àrea Audiovisual a l’ICEC i actualment és directora general de PROA – Productors Audiovisuals Federats i membre del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.
– Nausicaa Bonnín. Va estudiar interpretació i dansa i és actriu de teatre, cinema i televisió. És coneguda per la multitud de projectes en què ha participat, com “El cor de la ciutat” o “Cites” a la televisió. El seu paper a la pel.lícula “Tres dies amb la familia” li va fer guanyar el premi a Millor Actriu Protagonista al Festival de Màlaga (2009), la nominació al Premi Goya Actriu Revelació i el Premi Gaudí a la Millor Actriu. Aquest any ha estat immersa en les produccions: “Haya-Dark Woods”, “Días de Navidad” i “La fossa”.
El Premi Joves Creadores es possible gràcies al recolçament de l’Ajuntament de Barcelona