
Una jornada per reivindicar la vida als carrers a través de la perspectiva de gènere i antiracista
En el context de la Festa Major del Casc Antic, quatre entitats feministes del barri, el BornLab (Born CCM), Drac Màgic, La Bonne i Sindillar han presentat diverses propostes que giren al voltant i de la memòria històrica de veus diverses que no sempre es senten amb força. El programa “Memòries veïnes del Casc Antic” posa èmfasis en la necessitat de retrobar-nos a les places i trobar llocs comuns per celebrar, recordar d’on venim i donar importància a les nostres veïnes del barri. Una jornada per reivindicar la vida als carrers a través de la perspectiva de gènere i antiracista.
Les associacions han volgut unir esforços i programar conjuntament un vespre de cultura comunitària que inclogui diferents formats i relacioni els records de cadascú amb la memòria familiar i també la històrica. Les protagonistes són les vivències de dones passades i presents, i la seva relació amb els llocs que han habitat.
La jornada ha començat amb Projecte 92 del col·lectiu Las Huecas, una obra inspirada en les vides dels joves nascuts durant els JJOO, i que planteja en quin tipus de ciutat vivim, i quins projectes de futur som capaces de construir en ella. Com és que a vegades no ens sentim propi el nostre barri?
Ha seguit amb el recital “Bodily portraits of Minor Characters“de les Dones Beat, la companyia en residència escènica aquesta primavera a La Bonne, que va estrenar a l’abril a l’Antic Teatre. Una reinterpretació de la poesia de les dones de generació Beat, fins ara al marge, testimonis d’un lloc i època però amb temàtiques i lluites encara vives, que han arribat fins a l’actualitat.
“Memòries veïnes del Casc Antic” ha conclòs a la plaça Mestre Casals i Martorell, amb una projecció i la taula rodona de la presentació de la Ruta antirracista de les cures de Sindillar, i finalment, la selecció de tres curts de Memòries, representacions i esborrats de la Mostra de Films de Dones.