JO, TU & ELLES. Taller de fotografia
amb Tanit Plana
El retrat fotogràfic, des de mi cap a les altres. Treball sobre les distàncies emocionals i la composició fotogràfica a través del joc i l’experimentació.
Crearem un fanzine o publicació senzilla amb el recull de tota la feina feta durant la setmana.
Cal portar un telèfon amb càmera fotogràfica, com a mínim, per persona. Si se’n té disponibilitat, es pot portar càmera fotogràfica, però no és imprescindible.
– DIA 1/ JO
Introducció al taller
Lectura fotogràfica (consisteix en aprendre de manera pràctica a llegir en profunditat una sola imatge cada dia, i així començar a percebre les estructures de construcció semàntiques de la imatge per tal de poder-les aplicar quan es facin fotografies de nova creació).
Pràctica de treball amb conceptes i fotografia.
Què vol dir JO?
Qui sóc JO?
Com puc representar-me?
L’AUTORRETRAT
Treball de tipus de plans, distàncies, punts de vista, composició i observació de la LLUM! Fonamental!! Sempre des del joc.
Tancament del dia amb projecció i comentaris.
Cada dia, les participants ens presentaran a la resta del grup les seves propostes i les comentarem plegades.
DIA 2/ TU
Lectura fotogràfica
Pràctica de treball amb conceptes i fotografia.
Qui és l’ALTRA?
Com la puc reconèixer?
Què hi ha de mi en ella?
DIA 3/ ELLES
Pràctica de treball amb conceptes i fotografia.
El retrat de grup o col·lectiu, què vull explicar? Com es determina la gestualitat i els equilibris en fotografiar un grup de persones? Formes d’enquadraments més complexes.
EL GRUP
Projecció i comentaris.
Primera aproximació a la idea de publicació.
Què és una publicació? Què ens agradaria publicar? Dir? Expressar? Manifestar?
DIA 4
Tipus de publicacions, estudi de casos portats per la Tanit. Definició de què volem i predisseny. Primera edició del material fotogràfic generat els tres primers dies. Pràctica fotogràfica per a poder produir els materials que hem observat que ens falten per a completar la publicació.
DIA 5
Edició de la publicació.
Repartiment de tasques.
Confecció.
Del 15 al 19 de juliol de 2019
15h lectives.
Horari: De 11 h a 14 h.
Preu: 90€ (10% de descompte per a les usuàries del Carnet Jove)
ATENCIÓ! Preu especial per a les més ràpides: Apunteu-vos abans del 15 de juny i pagueu només 80€!
Tanit Plana Pessarrodona (Barcelona, 1975) és llicenciada en Comunicació Audiovisual, Universitat Pompeu Fabra. La seva relació amb la pedagogia de la imatge ha estat una constant en la seva trajectòria, ha treballat en el Laboratori de les Arts de l’Obra Social “la Caixa” (entre 1999 i 2008) i al Centre d’Arts Santa Mònica, entre d’altres, com a creadora d’activitats relacionades amb la fotografia i el cinema. Ha estat professora de fotografia a la Universitat Pompeu Fabra i actualment és tutora de projectes fotogràfics a IDEP i a El Observatorio de Barcelona. Els seus projectes d’investigació i producció artística han rebut la beca Fotopres’01 de l’Obra Social “La Caixa”, el premi Descubrimientos Photoespaña 2002, Art for Change -Fundació la Caixa- 2012, així com la Beca Leonardo de la Fundación BBVA el 2016, entre d’altres. El projecte PER SEMPRE fou produït i exposat per l’Obra Social “la Caixa” a Palma de Mallorca, Lleida i Tarragona entre 2010 i 2011. Entre el març i el maig de 2019 exposa una retrospectiva dels seus projectes a la Sala Canal de Isabel II (Madrid). També té obra a les següents col·leccions, entre altres de privades: Museu del Paisatge de Catalunya (Olot, Girona), CA2M (Alcobendas, Madrid), FNAC (Fons National d’Art Contemporain, Ministeri de Cultura, França).