
- Total d'hores: 12 hores
- Any: 2022
- Horari: 15, 17, 22 i 24 març (de 19h a 21h)
- Preu: 80 euros
- Màxim de persones: 10 alumnes
- Professora: ANA MARTÍNEZ | Cineasta experimental i seleccionada a diferents festivals internacionals on comença a mostra la seva obra, l’Ana Martínez treballa principalment amb suport analògic, sobre pel·lícules ja filmades en 16mm i 35mm. El seu objectiu és donar una segona vida a aquestes pel·lícules i elaborar peces audiovisuals de forma artesanal, “desvirtualitzant” (diu ella) una mica aquest art.
Ha participat a diferents projectes, des del documental “Sin tu permiso: Nosotras en la escena hardcore y punk” al programa “H30” a Radio3.
Programa
El cinema trobat, també conegut com a "found footage", és una de les tècniques més alternatives del setè art. Consisteix en crear una nova peça a partir de la pel·lícula filmada, principalment en format 35mm, 16mm o super8.L'objectiu és treballar sobre la forma o el discurs estètic, més que en la narració d'una història.
Així mateix, és una forma d'unir el cinema amb l'artesania, el treball produit amb les mans per tal de crear la peça de forma física (trencant així amb els mitjans digitals de l'actualitat).
El curs es divideix en dos blocs:
PART TEÒRICA
En aquesta part es tractaran els diferents formats de cinema analògic (super8, 16mm i 35mm).
Repassarem els principals referents i les tècniques per dur a terme "found footage".
PART PRÀCTICA
Farem diverses proves sobre pel·lícula rodada en 35mm, 16mm i sobre film transparent de 35mm (d'aquesta manera, podrem efectuar pràctiques sobre el cinema experimental abstracte).
També farem proves sobre negatius de 35mm per tal de visualitzar les diverses possibilitats d'aquesta experimentació en la fotografia.
Explicarem maneres de digitalitzar les nostres pel·lícules i una vegada acabat el curs, veurem la nostra obra acabada.
Farem servir taules de llum, pintures (acrílic, gouache, aquarela...), rotuladors, punxons, fulla de lijar, guants...