
Inscriu-te aquí!
- Total d'hores: 16h
- Any: 2022
- Horari: 15, 16, 19 i 20 de desembre | De 16:30h a 20:30h
- Preu: 190€ (20% descompte si ets SòciAmiga, i 10% si ets usuària del Carnet Jove, estàs en situació d'atur, jubilada o si ets membre de Dones Visuals, del GAC, del PAC o de l’AMMAC)
- Màxim de persones: 10
- Professora: Eva Valiño neix a Barcelona el 1969, després de cursar els estudis universitaris de Ciències de la Informació i Arts Escèniques a ISAEA viatja a Costa Rica, país en el qual treballa com copy publicitària durant tres anys. El seu treball li ofereix la possibilitat de descobrir la capacitat expressiva del so en el llenguatge audiovisual. Més tard decideix cursar estudis musicals i viatja a Nova Orleans, on prepara les proves d'ingrés a l'escola internacional de Cinema i Tv de San Antonio de los Baños, Cuba, en l'especialitat de So.
Després de graduar-se com experta en so a la EICTV, torna a Europa i comença una llarga carrera dedicada a la gravació de so directe en el cinema, que la porta a treballar amb directors de gran prestigi internacional com: Jaime Rosales, Icíar Bollaín, Carla Simón, Manuel Martín Conca, Roger Gual, Laurent Cantet, Marc Recha, Pere Vilà, Jose Ma de Orbe, Víctor Kossakovsky, Mariano Barroso o Julio Wallovits, entre d'altres.
Paral·lelament es dedica a l'estudi i anàlisi de la banda sonora al cinema i imparteix seminaris d'expressió sonora en diferents universitats i centres educatius del país. El 2109 és nominada als premis Goya per la seva feina a la pel·lícula YULI dirigida per Icíar Bollaín, el 2014 va ser nominada a millor so per la pel·lícula Caníbal de Manolo Martín Cuenca i al 2002 va obtenir el premi Goya a la Millor So pel seu treball en la pel·lícula Te doy mis ojos, d'Icíar Bollaín. També va ser nominada als Premis Gaudí per millor so a "Estiu 1993" de Carla Simón.
Al llarg de la seva carrera professional com a experta en so, ha compaginat la seva feina amb classes d'expressió sonora a diversos centres educatius, com per exemple la Facultat de Ciències de la Comunicació a Blanquerna, el Màster en documental de creació a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l'ESCAC (Escola Superior de cinema i Audiovisuals de Catalunya).
Programa
La veritable imatge cinematogràfica no succeeix dins d'una sala de cinema i menys dins d'un altaveu. La imatge cinematogràfica només pot néixer dins la consciència d'un ésser humà que desitja. Escoltar és un acte d'entrega i obertura. Donar atenció, donar a pensar, donar sentit precís i únic a una imatge. Aquest és el nostre propòsit com a cineastes i sonidistes.La presa de so en relació amb la imatge filmada hauria de fer justícia al seu caràcter intencional i creatiu.
La representació audible i estètica d ́una imatge acostuma a passar desapercebuda, tant en el rodatge com en el visionat, com si ull i oïda fossin dos països en guerra, aïllats, sense vincles profunds entre ells.
Coetze diu que el que recorda d'un llibre és la seva tonalitat, la seva àuria. I aquesta molt difícilment pot expressar-se amb paraules. Així mateix visc l'experiència sonora, com allò intangible que es desprèn, no tant l'objecte específic aïllat, com la relació que crea entre un món i nosaltres. Aquest taller busca l'origen de la idea cinematogràfica en el desig de dir, en el record del que encara no ha passat. Descobrir què fa un so, saber per què, què busca, què vol. I després descobrir el com es grava.
Aproximar-nos al so com a entitat estètica dirigible, com un cos salvatge capaç d'acariciar i destruir una imatge.
Mitjançant l'escolta conjunta de materials audiovisuals i exercicis d'escolta activa, cada participant compondrà la partitura sonora d'un relat personal i intransferible.