
- Total d'hores: 12 hores | 6 sessions
- Any: 2020
- Horari: Del 15 al 22 de juny, de dilluns a divendres | de 10:30 a 12:30h
- Preu: 100 euros | 20% descompte si ets Sòciamiga, 10% si ets usuària del Carnet Jove, si estàs jubilada o si ets membre de Dones Visuals i de l'APGCC.
- Màxim de persones: 10
- Professora: Alícia Reyero, és actriu, directora i formadora d’arts escèniques.
Especialitzada en processos de creació comunitària en contextos d’exclusió social, treballa des de fa més de 15 anys amb diferentes col.lectius mitjançant el teatre i el moviment: grups de dones víctimes de violència masclista, centres de menors, CRAES, camps de refugiats (Projecte Paramythádes), Centres Penitenciaris amb Transformas...
- Becada pel CoNCA al 2010 pel projecte HUMAN SOUL.
- Co-fundadora de les companyíes Bloody Mary act, Colectivo Amoro, Super Pekaminosas, Impacta Teatre.
- Forma part del equip de Sis Personatges del Teatre Lliure Fundació Arrels.
- Imparteix formacions per a professionals (actrius, directores, educadores) interessades en les arts escèniques en contextos d’exclusió (aadpc, Apropa Cultura...)
- Creadora del projecte “Reconstruir la Ficció” que explora mitjançant les Arts escèniques i el llenguatge audiovisual la representació de la dona a la ficció.
- Actualment dirigeix el #ComandoSeñoras , projecte escènic de creació col.lectiva.
El seu treball es caracteritza per enfatitzar l’ús de les arts escèniques per l’empoderament dels col.lectius i la transformació dels recursos, incidint en el treball visual i de moviment, el collage escènic i el teatre imatge.
Programa
Reconstruir la ficció | Entrenament de creació escènica reconstruint escenes de ficcióVivim moments estranys d'incertesa. Potser per això ara més que mai necessitem fer xarxa i crear juntes, compartir allò que ens inquieta del moment actual i del nostre recorregut i transformar-ho en un relat de la nostra vivència.
Aquesta formació vol ser un acte de resistència des d'on poder crear la nostra pròpia ficció on ens veiem representades.
Conciliació, dol, relacions afectives, sexe, plaer femení, maternitat, menstruació...
- Ens veiem reflectides a la ficció que consumim?
- Heu pensat alguna vegada com ens afecta aquesta representació?
- Què trobem a faltar?
- Quins són els nostres veritables desitjos?
- Es parla del que realment ens interessa i ens travessa?
- Podem fer creació escènica a través d'una pantalla?
"Mai ho hauria concebut així però, si d'alguna cosa sabem les dones que ens dediquem a aquest ofici, és d'haver-nos de reinventar i de mantenir actiu el múscul creatiu per a seguir vives." Alícia Reyero.
La formació es durà a terme a través de 12 sessions virtuals de treball lliure a determinar en funció de les necessitats (visionats, escriptura...) i 3 tutories.
Proposta de treball:
- Petit escalfament virtual per entrar en el terreny creatiu.
- Anàlisi dels nostres referents i escenes de ficció, (comèdia i acció).
- Visionat d’escenes (fora de l’horari de classe)
- Posada en comú dels interessos i vivències pròpies mitjançant dinàmiques de joc.
- Reescriptura d’escenes incorporant els nostres universos.
La reescriptura d’escenes es podrà treballar individualment, per parelles o grups, sempre virtualment.
Nota: El curs es portarà a terme a través de la plataforma online "Zoom". Una vegada formalitzada l'inscripció i el pagament, rebràs un correu electrònic abans del inici del taller indicant les instruccions així com l'enllaç al qual has d'accedir per realitzar les sessions.