
Semipresencial!
- Total d'hores: 14 hores | 7 sessions (2 online)
- Any: 2023
- Horari: Dimecres 14, 21 i 28 de juny, i 5, 12, 19 i 26 de juliol | De 17.30h a 19.30h
- Preu: 150 euros (50% de descompte per a les residents de Ràdio Paquita 2021, 20% descompte si ets SòciAmiga, i 10% si ets usuària del Carnet Jove, estàs en situació d'atur, jubilada o si ets membre de Dones Visuals, del GAC, del PAC o de l’AMMAC).
- Màxim de persones: 15 alumnes
- Professora: -
Doris Boira
És doctorada en comunicació audiovisual i llicenciada en periodisme. Actualment és responsable de projectes de sostenibilitat i gènere a “La Fàbrica” cooperativa. Membre de la xarxa internacional Women4Climate, el projecte S.O.S.tenibilit’art i la comissió per la transició ecosocial de la XESS. Trajectòria professional en mediacions comunitàries, processos participatius i gestió innovadora de les relacions i organitzacions. Ha desenvolupat metodologies innovadores per acompanyar processos socioculturals en situacions de complexitat i ha realitzat recerca entorn la diversitat cultural i els mitjans de comunicació per a la Mesa per a la Diversitat de l’Audiovisual del CAC. Vinculada durant 15 anys a ràdios comunitàries a Catalunya i a la xarxa Amarc-Europa amb projectes de gènere i multiculturals.
Alejandra Molina
Nascuda a Mèxic D.F, estudia comunicació audiovisual on s'especialitza en so directe, després al muntatge d'àudio i disseny sonor per a cinema i televisió. També participa en projectes d'art sonor. Després de gairebé 10 anys d'experiència en el camp, es muda a Barcelona a fer el Màster en Documental Creatiu a la UAB, on impartirà classes i tutories de so en directe l'any següent. Realitza el documental sobre el director de culte Joaquín Jordá "No tiene sentido… estar haciendo así, todo el rato sin sentido" que guanyarà el premi a el millor documental al Festival Alcances 2008 i ha estat programat a BAFICI, Màlaga, Mirades-doc. Actualment està en fase de desenvolupament de la seva pròxima pel·lícula «Toña» guanyadora de la subvenció de l'IMCINE. Estudia el màster en Art Sonor de la UB. Paral·lelament treballa com a muntadora i dissenyadora de so en projectes de llargs documentals, com "Volar" de Carla Subirana, "Next" d'Elia Urquiza i "El gran vuelo" de Carolina Astudillo, premiats al Festival de Màlaga 2015. Guanya el premi a el millor so al festival DocumentaMadrid 2018 amb la nova pel·lícula d'Astudillo, "Ainhoa: yo no soy esa". Guanya també el Gaudí 2021 a el millor so per "Las Niñas", dirigida per Pilar Palomero juntament amb Amanda Villavieja i Fernando Novillo.
Nerea Bello
Tècnica de so especialitzada en muntatge i sonorització d'espectacles i festivals. El seu vincle amb la música comença des de petita, estudiant saxòfon i formant-se oficialment al Conservatorio de Vigo i posteriorment a A Coruña, on va col·laborar sonoritzant concerts.
El 2016, es es llança a l'aventura de gravar el 5è disc de Josele Santiago, 'Transilvania', juntament amb el productor Raül Fernández, Refree, com qui posteriorment col·labora en altres projectes. El 2019 amplia el seu àmbit professional com a productora tècnica a festivals, diferents espais i coordinant equips tècnics. El 2021 fa una residència a La Bonne amb Las Pibas Rec i és llavors quan comença la seva col·laboració aquí, com a tècnica de so per a esdeveniments i ràdio. També participa en festivals com el FemPop de Son Canciones o el BAM i Acció Cultura Viva.
Programa
QUINS SÓN ELS OBJECTIUS DE LA FORMACIÓ?La formació té l’objectiu general d’apropar les dones al mitjà radiofònic de manera accessible per a comprendre el seu funcionament i aprofitar el seu potencial de cara la construcció d’un discurs propi en clau feminista.
Amb la formació les dones aprendran a realitzar un programa de ràdio/podcast des de diversos formats/gèneres prenent consciència del poder de la pròpia veu com a eina d’expressió transformadora. I, alhora, formaran part d’un espai d’aprenentatge, en clau radiofònica, on compartir interessos i reptes comunicatius.
A QUI VA ADREÇADA?
A dones diverses per edat, perfil professional i/o associatiu amb interessos variats respecte el mitjà radiofònic com a format d’expressió, estratègia d’emancipació des de la comunicació i/o retrobament amb la pròpia veu.
COM S’ENFOCA?
La formació es planteja com un procés d’acompanyament “en femení” al mitjà radiofònic des de la reflexió i la vivència a nivell individual i col.lectiu tenint en compte els següents aspectes:
. De-construcció del sistema patriarcal de producció mediàtica; relació de les dones i la veu.
. Estratègies feministes d’apropiació del discurs mediàtic obrint espais de comunicació més enllà del estereotips,.
. Procés de reconeixement i re-connexió amb la pròpia veu com a punt de partida de l’expressió autèntica per a l’empoderament.
QUÈ OFEREIX ?
. Marc conceptual sobre el gènere i la comunicació; coneixement dels elements del discurs sonor-radiofònic. D’on partim?
. Marc estratègic d’apropiació de la veu i els gèneres. Cap on volem anar?
. Marc pràctic d’aplicació dels aprenentatges en un projecte individual i/o col.lectiu.
· Servei de canguratge gratuït a càrrec de Ludik Concilia sota demanda. Si vols accedir al servei, escriu a audiovisuals@labonne.org
COM S’ESTRUCTURA?
En 3 blocs temàtics que integren la vessant conceptual (3 sessions) i la pràctica (4 sessions) per a la seva aplicació a nivell individual i grupal. Un total de 7 sessions (2h cadascuna), 1 per setmana, amb tasques a preparar amb antel.lació i posteriorment a cada sessió pel seu màxim aprofitament.