
APLAÇAT! Us mantindrem informades.
- Total d'hores: 10 hores | 5 sessions
- Any: 2020
- Preu: 70 euros | 20% descompte si ets Sòciamiga, 10% si ets usuària del Carnet Jove, si estàs jubilada o si ets membre de Dones Visuals, del GAC, del PAC o de l’AMMAC).
- Professora: Isa Luengo i Sofia Esteve comencen un projecte audiovisual conjunt el 2019. Isa és graduada en Belles Arts (UCM) i Màster en Documental Creatiu (UAB), i ha estat codirectora de La ciutat interior (Festival de Málaga, IDFA, Mostra de films de Dones, Shortcat 2018...). Sofia és graduada en Comunicació Audiovisual (UPF) i ha codirigit Follo ergo sum: bolleres (betevé, 2019). Ambdues compten també amb experiència en altres càrrecs de l'audiovisual: una com a script i il·lustradora d'storyboards (Comerte, en postproducció) i altra com a ajudant de direcció (Sol creixent, Júlia ist, 2017). Al món educatiu, han estat professores de pintura, il·lustració i arts visuals (Estudio Artes Plásticas Isabel Gómez, 2011-2015) així com de Cultura Audiovisual (Escola Súnion, 2018-2019). Actualment, imparteixen tallers sobre cinema amb perspectiva feminista i transmaribibollo, i preparen un nou curtmetratge de ficció.
Programa
Què implica ubicar una història d'amor LGTBI a un lloc aïllat? Pot un gir de guió reproduir violències sistèmiques entorn del gènere? Quina pot ser la relació entre la linealitat temporal d'una pel·lícula i la construcció d'un ideal de vida normativa? Com a autorxs transmaribibollo, per què col·locar-se davant i rere de la càmera?En aquest taller detectarem i analitzarem la manera en què algunes estratègies narratives i formals pròpies del cinema, aparentment innòcues, generen discursos polítics sobre les comunitats i les persones LGTBI. Construirem la nostra petita genealogia de la representació transmaribibollo al cinema, descobrint, qüestionant i recuperant referents.
A través de dinàmiques pràctiques i participatives escollides per a cada sessió, així com del visionament de fragments, generarem un espai de debat i reflexió col·lectiva, creativa i curiosa.
Transversalment a totes les sessions, cadascú realitzarà una petita creació pròpia en relació amb els continguts del taller.
SESSIONS
Sessió 1 | Des-plumant el cinema: Estratègies de construcció i arcs de personatges transmaribibollo.
Sessió 2 | Oasis perduts i reclusions perverses: Localitzacions, espais i recorreguts pels despertars LGTBI.
Sessió 3 | De parelles, triangles i xarxes: Arquetips relacionals i narratives del contagi.
Sessió 4 | Més enllà de la crononormativitat: Temporalitats cuir al cinema.
Sessió 5 | Posar el cos: Cap a l'autorepresentació.