
La Coordinadora Festa Major del Casc Antic és una organització que aplega entitats i associacions del barri que s’encarreguen cada any de les festes patronals l’última setmana de juny. Com cada any, La Bonne forma part de les entitats que hi participen, enguany amb la següent programació per al dia 22 de juny de 2023.
La Festa Feminista al Barri comença amb dues mostres escèniques, de vint minuts cadascuna, de les peces en residència a La Bonne.
D’una banda, “Alrededor de la ternura” de les Faves Tendres, Alba Tacoronte i Paula Salamanca proposen, una dramatúrgia que explora els afectes, els vincles de confiança i els entorns en què aquesta es desenvolupa a través de l’autoficció. En sí mateixa, la peça pretén generar un espai col·lectiu on transitar la ferida, la reparació i el gaudi.
Per altra banda, “La (des)espera” del col·lectiu El Desvío. El col·lectiu barceloní, format per Sílvia Cepero, Iris Claramunt i Claudia Auzinger, desenvolupa projectes de dansa, entesa com una eina de reflexió, anàlisi i denúncia. Amb aquesta peça posen sobre la taula l’absurd, a impotència i resignació derivades d’unes estructures burocràtiques i un sistema administratiu inhumà.
Hora d’inici: 19:30h
Durada: 45’
A continuació, DJ Nicky amenitza una degustació del projecte culinari Saberes y Sabores de Sindillar/Sindihogar i la projecció del seu assaig audiovisual, “El lugar que habito [El lloc que habito]” (2022), guanyador del festival internacional de videoart LOOP, de Barcelona, amb el seu posterior col·loqui. La cinta explora les controvèrsies experimentades per dones migrants a Barcelona, reflexionant sobre la invisibilització del seu treball en l’elaboració de patrimoni cultural i la seva segregació en l’àmbit privat i les tasques de cures.
Hora d’inici: 20:30h
Durada: 75’
Finalment es projecta el film “The Watermelon Woman” de Cheryl Dune (1996), a càrrec de Drac Màgic/Mostra Int. de Films de Dones de Barcelona amb presentació a càrrec de lx fotografx, editorx i poeta Heidi Ramírez. El llargmetratge narra la història de
Cheryl (interpretada per la pròpia directora), una dona negra que està realitzant un documental sobre Fae Richards, una actriu negra dels anys trenta coneguda popularment com The Watermelon Woman. El film descriu les elucubracions de Cheryl sobre l’actriu i posa en escena la seva excitant història d’amor amb Diana, una dona blanca, client habitual de la botiga. La costura d’ambdues històries converteix la pel·lícula en una estimulant reflexió sobre la representació de la sexualitat i la raça en el cinema, i una invitació a especular sobre els límits entre la ficció i la realitat.
Hora d’inici: 22:15h
Durada: 110’
Lloc: Plaça de Sant Pere