
El 17 de novembre La Bonne presenta l’exposició “Cultures del naixement”, una proposta que visibilitza a dones artistes que han tractat el moment del part, des d’una mirada poètica
“BIRTH CULTURES“ és un projecte que proposa un viatge per la història i les tradicions europees al voltant del naixement i la maternitat. En el marc d’aquest projecte hi ha també una exposició a càrrec de La Bonne. La inauguració d’aquesta serà el 17 de novembre 2021 a les 18.30h al hall de La Bonne, acompanyades d’una lectura de poemes a càrrec de Rosa Pou.
La proposta expositiva està comissariada per Marta Vergonyós, Mar Serinyà i Rosa Pou. Aquesta es centrarà en donar visibilitat a dones artistes que han tractat el moment del part, des d’una mirada poètica, per tal de generar bells imaginaris al voltant del naixement. S’hi exposaran obres de: Mary Kelly, Natalie Lennard, Ana Álvarez-Errecalde, Laia Manresa, MU UM MU (Marta Vergonyós Cabratosa, Rosa Pou i Mar Serinyà Gou), Alice Guy i Maya Deren.
Paral·lelament, també es dura a terme un cinefòrum amb projeccions de les cineastes Catherine Béchard, Naomi Kawase, Raquel Marques, Gunvor Nelson, Marjorie Keller.
Durant els mesos de novembre de 2021 i febrer de 2022, en el marc de l’exposició, La Bonne acollirà un ampli programa d’activitats que completarà l’exposició. S’organitzaran dos “Cafès del part” perquè mares i pares, de diferents generacions i orígens culturals, comparteixin històries i intercanviïn experiències personals sobre l’embaràs i el part; així com un cicle de conferències donarà veu a les artistes de l’exposició, professionals de el sector sanitari, pensadores i altres dones de referència en l’àmbit del part i la maternitat. A més, hi haurà un taller on a través de la creació artística s’exploraran les vivències de l’embaràs i el part; i hi haurà projeccions cinematogràfiques amb el suport de La Mostra Internacional de Films de Dones Barcelona i un podcast disponible a Ràdio Paquita.
Consulta el programa aquí i inscriu-te en aquest formulari
Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea en el marc del Programa de Cultura Europa Creativa (2014- 2020). Aquest programa contribueix a preservar i transmetre, a través de les arts i la cultura, el naixement i la coneixements i pràctiques tradicionals de la maternitat com a part del patrimoni cultural immaterial europeu.
El projecte està implementat per Interarts en col·laboració amb el Frauenmuseum Hittisau (Àustria), el Frauenmuseum Merano (Itàlia), el Gender Museum (Ucraïna) i en associació amb IAWM (Itàlia), ECCOM (Itàlia) i Birth Café Campaign (Alemanya). El projecte s’estendrà del novembre del 2019 a l’abril del 2022.