Produccions Bonne

PRODUCCIONS BONNE

Aquestes són els documentals que hem anat produint al Taller de Documental Creatiu de La Bonne, un espai de creació i aprenantatge per dones dins del món audiovisual que porta des de l’any 2006.

 

La peça documental Habitar espais – caminar per La Bonne –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirigit per Rocío Rodríguez Murillo

Un documental que esbossa el projecte de La Bonne a partir d’entrevistes i converses sobre el centre de cultura de dones, un espai de producció cultural feminista en resistència al cor de Barcelona.

I aquí el documental Habitant espais


Passatgeres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arantza Santesteban, Dina Jiménez, Daniella D’Souza i Laura Gómez, 2012

El viatge migratori sorgeix arran del somni i del desig de prosperar. El destí s’anomena benestar però, algú sap on s’ubica en el mapa? En una societat en la que els canvis es succeeixen cada vegada més ràpidament és difícil precisar en quin punt finalitza el viatge. Diverses dones reflexionen al voltant d’allò que suposa transitar pel món en un context de crisi.

Mira el tràiler aquí.

I aquí el documental Passatgeres


Un mateix origen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elisabet Farrero Iglesias, Macarena Araya Lira, Clàudia Sol Torelló, Etna Segura Sánchez, 2012

El documental “Un mateix origen” proposa un petit viatge per una zona del Pirineu català a través de les inquietuds de una jove que encara busca el seu camí. Aquesta torna al seu lloc d’origen per aprendre de les experiències de tres dones que es troben en al tram final de les seves vides, y que en el seu moment varen prendre decisions vitals molt diferents. A partir de la experiència d’aquestes dones a qui entrevistara descobrirem el mode de de vida característic i les costums de la zona així com la importància del treball de les dones per tirar endavant les cases i el patrimoni dels petits pobles pirenaics.

Mira el tràiler aquí.

I aquí el documental Un mateix origen


 I tu com ho veus?

 

Anna Regué, Isabella Haaf, Jackeline Varas, Maribel García, 2013

I tu com ho veus? És un documental que proposa fer un mirada al masclisme quotidià: un masclisme intuïtiu, ocult, que podríem qualificar d’”invisible” o de “micromasclisme”. La primera dificultat és justament trobar el nom exacte per definir-lo i adonar-nos de la seva presència dia a dia. A través de les accions i reflexions de dues dones, aquest documental mostra que aquest masclisme o sexisme quotidià, tan arrelat a la nostra societat, moltes vegades passa desapercebut.

I aquí el documental I tu com ho veus?


D-construyendo-parte de mí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrícia Louro, Micol Pecararo, Manewa Gutiérrez Cornejo, Marcé Salom Parés, Ingrid de la Torre, 2012

Podem superar aquelles experiències traumàtiques que ens han fet mal? Com el Fènix que ressorgeix de les cendres, les nostres protagonistes es reinventen elles mateixes mentre continuen en el trànsit que suposa viure.

Mira el tràiler aquí.

I aquí el documental D-construyendo-parte de mí


En quart grau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meritxell Guàrdia, Aránzazu Sánchez, Berta González, Helena Clos, Marta Mestre, 2011

Companyes, mares, filles, germanes, són les que es fan càrrec dels i de les familiars empresonades, oblidant-se fins i tot d’elles mateixes. Veus de dones silenciades per una societat que els dóna l’esquena i que amaga la realitat. T’imagines sortir una nit i acabar a la presó?
L’Anna i la Mariana, dues dones amb un passat molt diferent, s’enfronten a les mateixes problemàtiques que suposa l’empresonament de la persona que estimes. Les dues protagonistes aconsegueixen ser fortes gràcies als seus fills, fonts d’esperança per a portar endavant el dur pes de la càrrega penitenciaria i la valenta lluita contra els estigmes que comporta l’encarcerament. Perquè els murs i les reixes no acaben a la presó…

Aquí el documental En quart grau


Em dic Llibertat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blanca Callén, Elisabeth Chanard, Mireia Cucala, Clara Farràs, Mireia Salgado,  Ester Aranda, 2011

Què hi ha darrere d’un nom propi? Què significa el nom de Llibertat?

Aquesta és la història d’una dona que porta inscrits uns ideals des del seu naixement. A dia d’avui, aquests tornen per obrir escletxes dins d’una realitat indignant, com la que es va posar de manifest amb l’acampada del 15-M a Barcelona.

I aquí el documental Em dic llibertat


Dones que donen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luisa Donario, Carme de la Madrid, Carolina Villar, Eva Martín, Salomé Planas, 2011

L’Estat espanyol és el destí preferit de les europees per a la reproducció assistida perquè la nostra legislació permet la utilització d’òvuls de donant a les dones que no en produeixen.

Any rere any augmenten les usuàries d’aquests tractaments en clíniques privades, que necessiten incrementar el nombre de donants d’òvuls per a fer front a la demanda creixent d’un negoci molt rendible.

I aquí el documental Dones que donen


Receptes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glòria Matamala, Elena Molina, Maria Berzosa, Montse Agustí, 2010

A través de receptes de reflexió i pràctica de la lluita quotidiana i l’autogestió, el documental proposa diverses vies per a la transformació del món patriarcal i capitalista en el qual vivim.

I aquí el documental Receptes


Cinc batalles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ariadna Relea, Yamín Córdoba, Nuria Lozano, Nevena Dragosavac, Sarah Bonavia, Maria Roig, 2010

Cristina, una jove estudiant de fotografia de 23 anys, es prepara per presentar el seu projecte final de curs. Aquest consisteix en una sèrie de fotografies que revelen una vida i un cos marcat per profundes cicatrius.

Mira el tràiler aquí.

I aquí el documental Cinc batalles


No s’accepten propines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antònia Amengual, Estefania Saval, Luciana Abranches, Lourdes Mir, 2009

El documental reflexiona sobre la possibilitat de canviar el món. Quatre dones activistes ens expliquen la seva visió sobre la transformació social, les seves lluites i els seus somnis, establint un diàleg amb “El Cuaderno rojo de Barcelona”, escrit al 1937 per Mary Low, brigadista internacional britànica de 24 anys.

Les directores del documental han volgut compartir l’emotivitat i la força del testimoni de Low sobre la Barcelona del 36 amb les vivència de les activistes actuals.

I aquí el documental No s’accepten propines


Para tod@s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cintia Gorosito, Claudia Carrasco, Patricia Salazar, Sylwia Sendyk, 2009

Els entrebancs i les dificultats de tres dones immigrades per legalitzar la seva situació en el país on resideixen, on han arrelat i assumit els seus deures però no els seus drets.

I aquí el documental Para tod@s


Aquest conte no s’ha acabat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irene Colell, Leonor Sanchís, Itsasne Gaubeka, Isabel Martínez, Nuria Costa, 2010

Prenent com excusa els contes infantils, diferents veus reflexionen entorn de quins són els models i referents sobre els quals estem construïdes i fins a quin punt aquests models condicionen la nostra forma d’entendre i estar en el món.

Un documental que tracta sobre la necessitat de transformar.

I aquí el documental Aquest conte no s’ha acabat

 


1a Pers, femení, pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bö Pingel, María Moreno, Nuria Cornet, Maite Zabalza, 2008

Moltes i molts joves pensen avui que el feminisme ja no té sentit. Aquest documental intenta mostrar a través de la relació entre mares i filles, l’essència de les seves diferents formes d’assumir i afrontar el seu propi feminisme.

I aquí el documental 1ª Pers, femení, pl


I moltes altres dones

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sònia Trigo, Begoña Montalbán, María Romero, Ana Nahxeli Beas, Andrea Corachán, Marta Muñoz, 2007

Es recupera l’experiència del Bar-Biblioteca La Sal i la seva transcendència en la lluita de les dones de la ciutat de Barcelona. “La Sal”, obert al 1977, s’ubicava al barri Xino i fou el primer bar feminista de l’Estat. Va ocupar una posició d’avantguarda en la lluita pels nostres drets i va oferir a les dones de la ciutat un espai d’orientació, de debat i de creixement personal. Però també d’oci i de plaer.

Mira el tràiler aquí.

I aquí el documental I moltes altres dones


Aguantando el tipo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Encarna Martinez, Núria París, Karo Noret, Nathalie Archer, 2007
Durant sis anys (1983 – 1989), 337 obreres de l’empresa Jaeger Ibérica, actual Magneti Marelli, de Barberà del Vallès a Barcelona van lluitar contra la discriminació salarial que patien respecte als seus companys. Foren pioneres a Espanya a desenvolupar diferents tipus de lluita, per aconseguir que l’empresa apliqués la sentència que guanyaven reiteradament als tribunals. Canviar la societat es fa canviant… un mateix i el seu voltant. Elles ho van fer i ho van demostrar.

Mira el tràiler aquí.

I aquí el documental Aguantando el tipo


 

La hipocresía del deseo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rebeca M. López, Carme Gas, Carmen Titos, Anna Gas, Eloisa d’Orsi,  Ami Almada, 2006

Un documental que mostra i denuncia la contradicció d’una societat que promou el consum sexual a la vegada que victimitza, criminalitza i fa invisibles les treballadores sexuals del carrer.

I aquí el documental La hipocresía del deseo


2 COMMENTS