L’AUDIOVISUAL TAMBÉ HA DE PARLAR EN FEMENÍ

L’AUDIOVISUAL TAMBÉ HA DE PARLAR EN FEMENÍ

Només el 16% de les pel•lícules estan dirigides per dones.

Aquesta situació anòmala permet que la creació audiovisual estigui gairebé només en mans de creadors amb les conseqüències que això té sobre els continguts: la creació cinematogràfica del nostre país està farcida d’històries amb poques protagonistes femenines i on el punt de vista de la dona és pràcticament inexistent, perpetuant així estereotips femenins i exposant només el punt de vista de la meitat de la població.

CIMA Catalunya, Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals, considera que una societat avançada i compromesa amb els seus contemporanis no pot permetre una fractura d’aquesta mena. Creiem que la situació de desigualtat en la creació i en els llocs de responsabilitat de la producció audiovisual és tan evident i preocupant que necessita d’una acció decidida, valenta i responsable de les autoritats cinematogràfiques catalanes. De no corregir-se aquesta situació és convertirà en crònica i irrecuperable. No només influirà en la imatge del nostre país a l’exterior sinó també en l’educació de les properes generacions influïdes per un audiovisual amb una mirada esbiaixada.

Es per aquesta raó que Cima Catalunya demana al Govern de la Generalitat, que en les bases d’ajuts públics que atorga, implementi mesures compensatòries consistents en una quota progressiva per a projectes cinematogràfics liderats per dones fins assolir un mínim del 40% a l’any 2020.

Suma’t a nosaltres per demanar a l’Institut de les Empreses Culturals (ICEC) que defensi i impulsi aquestes mesures. El nostre objectiu és garantir l’equitat entre dones i homes en l’accés a les subvencions públiques.

Tots i totes podem col•laborar a corregir una situació de desigualtat històrica per tal d’aconseguir un audiovisual de més qualitat, més representatiu i més plural.

Firma la nostre petició! Les generacions futures ens ho agrairan.

SIGNA EL MANIFEST

1509 persones ja ha firmat. Faltes tu.

3 COMMENTS

Comments are closed.