Wikidones 2019. Editadona: Memòries del cossos i de les cases.
El projecte Wikidones de La Bonne monta una editadona en el marc del BornLab del Born Centre de Cultura i Memòria i del programa de Memòria Viva.

Tindrà lloc el 17 d’octubre a les 12 h a la segona planta de La Bonne. Durant la trobada editarem la Wikipedia amb perspectiva feminista, pujant fotografies i completant articles al voltant del Sindicat de Treballadores de la llar i les cures Sindillar i els projects escènics que han portat a terme: Rebomboris (projecte escènic que les companyes vam crear junt a les Àvies de l’Antic Teatre i altres entitats del barri dins el projecte ART i PART. Podeu conèixer millor el projecte seguint aquest enllaç.), Madremanya i altres.

El taller s’ha codissenyat amb elles, que seran les que ens proposin articles i imatges. A més,  ens acompanyaran també algunes editores dels nodes de Wikidones, que es troben per editar l’enciclopèdia amb perspectiva feminista als seus barris, DonesTech i la mentoria tècnica d’Amical Wikipedia -Espai Viquidones UPF.

reserveselbornccm@eicub.net o bé trucant al telèfon 93 256 68 50 (de 9:30 a 19 h)
Activitat gratuïta

 

 

 

 

 

 

RUTA DE LES PETJADES DE LES DONES al barri de Sant Pere
La ruta, guiada per Sindillar amb l’assesorament d’Isabel Segura i Daniela Ortiz, s’iniciarà a la Plaça del Born. Organitzen Sindillar, La Bonne i El Born, centre cultural en el marc de Memòria Viva. Per a més informació consulta la web o escriu a sindillar@gmail.com
Divendres 18 d’octubre de 12 a 14h.

L’activitat consisteix en una ruta per dialogar sobre les diferents formes de socialització de les dones i les lluites pels drets de les dones al barri. L’itinerari transcorre per Sant Pere i el Born visibilitzant espais, esdeveniments i dones claus, de finals del segle XIX fins avui, que van impulsar diferents revoltes espontànies per millorar la situació de les dones al barri.

Exposició: Els davantals rebels
El dissabte 19 d’octubre estarem a la plaça del Born amb l’exposició itinerant Els davantals rebels, de les companyes de Sindillar.
A càrrec de Lissette Fernandez de Sindillar. El sindicat presentarà també a la ràdio un conversatori sobre les pràctiques i resistències de les cures.

Organitza Sindillar i Wikidones en coordinació amb BornLab Laboratori Ciutadà de Memòries del Born CCM.