Torna el visibLES a la Bonne! Els dies 13, 14, 15 i 16 de juny de 2019 teniu una cita ineludible amb la cultura lesbiana. Us deixem aquí totes les activitats.

DIJOUS 13/06
Al Hall

 19 h: Inauguració del festival. LSC
Tot plegat acompanyat d’un bon cava i un vernissage a càrrec de Sindihogar Sindillar.

El tret d’arrencada del festival començarà el dijous 13 a les 19 h de la tarda al Pati, amb la presentació d’exposicions d’art contemporani que hem curat amb dedicació i on aquest any podreu veure l’obra d’artistes i col·lectius de renom internacional:
Cabello/Carceller: Aquestes artistes valencianes, que van iniciar la seva col·laboració a principis dels noranta, desenvolupen un treball interdisciplinari amb la intenció d’interrogar els modes de representació hegemònics en les pràctiques visuals, proposant alternatives crítiques. En la seva obra qüestionen les narratives modernistes que ignoren a les minories polítiques, mentre fingeixen recurrentment acudir a elles.
Comptarem també amb l’obra d’Isabel Banal Xifré, l’artista catalana, molt estimada per La Bonne. Amb la seva obra analitza la relació entre el món de la natura i el món urbà, contraposant el que és natural d’allò artificial.
Ens fa molt felices tenir també presència internacional de la mà de Mujeres Públicas, un col·lectiu d’argentina que fa accions urbanes i que ens encanta.
Així mateix, comptarem amb les imatges d’Olga Capdevila/Illustration, una de les joves il·lustradores més potents de Barcelona.
I, des d’Euskadi, vindran les companyes de Sare Lesbianista amb el documental La rara de la família.

A la cuina
20 h: “Enigmas de la casa del placer. El amor de Juana Inés de la Cruz y la Virreina”, presentat per María Milagros Rivera i recitat per Beatriz Santiago. LSC

Al pati*
21 h: Clara Peya. Piano sol i electrònica.
22 h: DJ Nicky (greatest hits)

*servei de barra i menjar a partir de les 20h

DIVENDRES 14/06
A la sala
20:00 h: CABARET LSC €
Encarna Serrano, Glorias Cabareteras i Exmujercitas.
Al visibLES ens agraden les genealogies lesbianes. El cabaret ha estat des de sempre un espai de transgressions escèniques lesbianes i enguany al visibLES el revisitem en homenatge a les peces pioneres, com ho va ser la pantomima lèsbica Rêve d’Égypte (Somni d’Egipte), estrenada el 1907 al Moulin Rouge a París i protagonitzada per l’actriu i pin-up Colette, que després arribaria a ser una novel·lista famosa.
Ho fem però des del present, convidant a les barcelonines Glorias Cabareteras, que ens parlaran d’elles mateixes, improvisaran i criticaran. De fet, critiquen molt. El blanc de les seves crítiques és sovint el panorama teatral català i la ximpleria general de les xarxes socials, que en el context del visibLES és prometedor.
Comptarem també amb les madrilenyes Ex-Mujercitas. La companyia de cabaret polític feminista “Mujercitas” -formada, entre altres, per les actrius de trajectòria consolidada Paloma Tabasco i Beatriz Santiago- va néixer actuant a les Primeres Jornades Europees de Lesbianes, celebrades a Barcelona fa 25 anys. Ara tornen per mostrar una peça feta a la carta pel visibLES, on faran tot un recorregut pels lesbianismes irreverents des dels anys 80 fins ara, amb una peça que promet deixar-nos les mandíbules desencaixades de riure, a costa de les seves ocurrències sempre transgressores.
I, finalment, la nostra estimada Encarna Serrano, artista sorda que s’endinsa en la poesia visual. Ha col·laborat incansablement en les anteriors edicions del festival i aquest any ens presentarà una obra feta en exclusiva perquè sigui estrenada a VisibLES!

Al pati*
22 h: MÚSICA
Maloca
DJ Shine Eye from London
DJ Levi from London + VJ mariafootage

*servei de barra i menjar a partir de les 20 h

DISSABTE 15/06
A la 2ª i 3ª tercera planta
11h: TALLERS** LSC
Generació LX (conversatori entre mares lesbianes i les seves filles i fills). Cuina
Serigrafia amb Anú. Sala Tallers
LSC (llengua de signes catalana) amb Berta Frigola. Sala Vallespí
Transmisogínia i privilegi cis amb Nicole Insogna. Sala Gran
Taller d’escriptura creativa “des de LES filles” amb Sònia Moll. Sala Trobades
Lesbofòbia interioritzada amb Alejandra Sosa. Sala Bonnevisuals

Al pati
13:30 h Mercadillo Bollopop i VERMUT BOLLOTROPICAL amb Femme Selector La Madremonte.
14 h DINAR a càrrec de la Raposa. €
16 h RECITAL POÈTIC “Diáspora do amor balea”. Recitaran les autores Andrea Nunes Brions i Maria Rosendo (gallec), amb la col·laboració de Sònia Moll Gamboa (català). LSC

Inscripcions aquí

Al cuina
18 h TAULA RODONA
DISSIDÈNCIES SEXUALS: “Tortas, putas y travas, una hermandad histórica” LSC amb Sabrina Sánchez, Linda Porn i Andrea Corrales. Reflexionaran entorn les possibilitats de les dissidències sexuals i les aliances.

Al pati €
20:30 h MÚSICA
Alicia Ramos
Krudxs Cubensi
DJ María Ramos
DJ Shak + VJ Al.faro
VJ Heidi

*servei de barra i menjar a partir de les 20 h
**cal inscripció prèvia

DIUMENGE 16
A la cuina SUBT €
17 h CinèfiLES.
No et perdis aquest any CinèfiLES, amb una programació de dos documentals i una pel·lícula amb presentacions de luxe:
Luz para Ellas de Celina Escher (documental, 27min, Cuba)
Cárceles Bolleras de Cecilia Montagut (documental, 65min, Madrid) + col·loqui amb la directora, una de les protagonistes, Dina Obeso, i Dolores Juliano. LSC
Rafiki de Wanuri Kahiu (ficció, 83min, Kenia) presentada per Dina Obeso.

* Espai d’acollida per a infants de 3 a 8 anys a demanda
LSC
= interpretat a la LSC
SUBT= amb subtítols
= activitat de pagament