Es trenquen les negociacions entre La Bonne i la Diputació de Barcelona a l’espera d’una proposta real que garanteixi la seva continuïtat.

Marc Castells, president de la Diputació de Barcelona, i Jordi Martí, diputat delegat de presidència, ambdós del grup polític Convergència i Unió i responsables de la negociació per a renovar el conveni amb La Bonne, van anunciar al plenari de la institució que les negociacions s’estaven duent a terme i anaven per bon camí. Però la realitat està molt lluny d’això, ja que amb un doble discurs que els ha caracteritzat des de l’inici, a la darrera reunió mantinguda amb La Bonne van tornar a presentar una proposta de conveni a 2 anys. I no només això, sinó que el president Marc Castells ni es va presentar.

Sembla que tot i l’evidència de què La Bonne és avui en dia un projecte consolidat i imprescindible en l’escenari cultural de la ciutat, arrelat i amb una comunitat forta que la sosté -com demostren les mobilitzacions realitzades, l’ampli suport de la ciutadania, amb més de 5.000 firmes presentades i el suport de 250 entitats, així com els comunicats de suport per part de diversos partits polítics, com ara Esquerra Republicana, en Comú Podem i la Cup-, no han estat suficients perquè es replantegi la proposta inicial.

Per aquest motiu fem públic que s’ha trencat la negociació i emprendrem les accions pertinents. No descartem la via judicial per incompliment del mandat de Francesca Bonnemaison, que va cedir aquest edifici a la Diputació de Barcelona amb la condició que es destinés a les dones. Com hem denunciat anteriorment, per part de la Diputació es fa un ús il·legítim d’aquest espai i la falta de voluntat política de signar un conveni de cessió d’ús d’espais amb La Bonne, que és el paraigua de les més de 200 organitzacions de dones i feministes, és part d’aquesta mala gestió de l’Edifici Bonnemaison. Proposem que es convoqui una taula de negociació política per tal d’analitzar la situació i arribar a una proposta coherent, que revisi els usos actuals de l’edifici i restitueixi a la nostra entitat un conveni en consonància amb la magnitud del nostre projecte.

Per aquest motiu, a totes les persones que ens heu donat suport us mantindrem informades de les noves accions que durem a terme per seguir denunciant la situació i prendre les mesures convenients per revertir-la.

La Bonne no es toca, La Bonne és per a les dones!