LA LLAVOR.
QUI SÓC JO I QUÈ FILMO. QUÈ VULL EXPLICAR? QUÈ VULL CREAR? amb Carla Subirana

Què és el que m’interessa? Hi ha temes que em persegueixen? De què vull parlar? Per què? Quina és la meva obsessió? Té forma, color, olor? Com sona? Des d’on m’ho miro?

 Si tens un projecte, no saps per on començar, t’has perdut en el laberint del procés creatiu o simplement vols descobrir a on et porta la teva intuïció i ampliar els teus recursos visuals i narratius, aquest taller intensiu plantarà la LLAVOR per obrir el camí cap a l’exploració de la font creativa personal.
Els projectes més interessants sovint tenen un lligam directe amb la trajectòria vital de la seva creadora, amb el seu univers personal o amb les imatges que configuren la seva memoria i la seva identitat. A vegades una vivència, un record, és l’espurna que engega la maquinària de la creació per obrir-se a infinites possibilitats.
Explorar i aprofundir en els interessos temàtics, estètics o estilístics que ens persegueixen pot ser clau per no perdre el fil d’allò que realment volem explicar i descartar el soroll que pot emboirar el camí de la creació alimentant-se de les experiències i comentaris de les companyes de viatge.

 Objectiu
La proposta del taller LLAVOR tracta de bussejar en el magma de les idees per dibuixar un mapa del territori dels interessos i obsessions principals de les creadores. Plantar una LLAVOR, com a fonament i bastida del projecte a desenvolupar o donar continuitat a una idea.

 Metodologia: a través del JOC, de la REFLEXIÓ, de l’anàlisi d’imatges i escenes de pel·lícules

Edat: de 15 a 99 anys
15 hores lectives
Del 15 al 19 de juliol de 17h a 20h

Preu: 100€
20% descompte si ets Sòciamiga
10% si ets usuària del Carnet Jove, si estàs jubilada o si ets membre de Dones Visuals, del GAC, del PAC o de l’AMMAC.

Ja hem completat l’aforament.

Carla Subirana és directora, guionista i professora de cinema a la Facultat de Comunicació de Blanquerna i en màsters de diverses universitats. El seu cinema es troba a cavall entre el documental i la ficció. La seva òpera prima, NEDAR (2008), és un film autobiogràfic al voltant de la memòria històrica i personal. El film ha estat premiat i projectat en múltiples festivals internacionals i és objecte d’estudi en universitats com Harvard, UMASS i Cardiff University, entre altres. El seu segon llargmetratge, VOLAR (2012), es va estrenar al SEFF, va ser nominat als premis Gaudí i va aconseguir una fita històrica en ser el primer film documental filmat en una acadèmia militar espanyola. KANIMAMBO (2012), premiada amb l’Esment Especial del jurat del Festival de Màlaga, i ATMA (2016), amb la ballarina Núria Guiu, són la seva primera incursió en el curtmetratge i també a la ficció. ATMA va rebre el Premi Nacional de Dansa en el Fiver 2017. Carla Subirana ha estat també avaluadora de projectes per Proimágenes Colombia, així com jurat en múltiples festivals nacionals i internacionals i en comissions de subvencions. També ha estat realitzadora i guionista de documentals televisius per a TVE, TV3 i BTV. Recentment ha impartit tallers de creativitat per estudiants de cinema en la UDK, la Universitat de les Arts de Berlín i la University of Massachusetts Amherstentre, entre altres. La figura de la dona és central en el seu treball com a cineasta i n’ha reflexionat també en múltiples taules rodones al voltant del cinema i el gènere en què ha participat, així com en Dones Visuals, de la que és sòcia fundadora. El 2018 va dissenyar i dirigir el programa ACCIÓVIVER, un acompanyament de llargmetratges cinematogràfics des de la direcció, el guió i la producció. També és membre de CIMA.