Curs de guió documental amb Laia Manresa.

Curs destinat a abordar el guió documental en les diverses fases que implica la construcció d’una pel·lícula, des de la investigació i l’escriptura, fins al rodatge i finalment la fase d’edició.

Temari del curs
Desglòs de contingut per sessions:
1a sessió (2 maig): Idea i tema. Arrencant motors.
2a sessió (16 maig): Investigació i conflicte. Story line.
3a sessió (30 maig): Personatges, espai i temps. Sinopsi.
4a sessió (13 juny): L’acció dramàtica: escaleta o primer tractament.
5a sessió (27 juny): El temps dramàtic i el rodatge. Primer esborrany del guió i pla de rodatge.
6a sessió (11 juliol): Escriptura i muntatge. El guió final.

Metodologia
El curs s’organitza en sis sessions de quatre hores cada quinze dies i es desenvolupa a partir d’un tractament eminentment pràctic dels continguts.
– Reflexió sobre els diversos elements a tenir en compte a l’hora d’encarar un guió documental a partir de conceptes teòrics i de treballs propis realitzats per la ponent, que poden ser projectats en el transcurs de les sessions.
– Pràctiques d’escriptura a partir de la tria d’un tema concret, el desenvolupament de la seva investigació i  l’escriptura d’un primer plantejament narratiu o bé seguiment del procés d’escriptura d’un projecte en qualsevol fase de  desenvolupament.

Informació pràctica
24 hores lectives
Les trobades seran quinzenals, els dijous de 16 h a 20 h, al llarg de tres mesos i mig:
2 maig
16 maig
30 maig
13 juny
27 juny
11 juliol

És convenient que cada participant arribi al curs amb el seu propi projecte independentment de la fase d’elaboració en què es trobi.

Preu: 160€
20% descompte si ets Sòciamiga
10% si ets usuària del Carnet Jove, si estàs jubilada o ets membre de Dones Visuals, del GAC o del PAC.

Omple el formulari d’inscripció aquí. Tanquem inscripcions el 30 d’abril!

Laia Manresa (Barcelona, 1973). Després d’estudiar Periodisme i especialitzar-se en Guió a la Universitat Autònoma de Barcelona, desenvolupa la seva carrera professional centrant-se en l’escriptura documental per a cinema. Alguns títols destacats de la seva filmografia són De nens (Joaquim Jordà, 2003), Veinte años no es nada (Joaquim Jordà, 2004), Més enllà del mirall (Joaquim Jordà, 2006) i Morir de dia (2010), on assumeix per primera vegada la direcció. Des de l’any 2013, és professora del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteix Guió i Llenguatge Audiovisual.