Curs de guió cinematogràfic amb perspectiva feminista amb Carmen Ávalos del Pino.

En el cinema més recent a escala mundial hi ha una emergència de talent femení indiscutible, en aquest curs ens centrarem en les dones com a creadores d’històries, és a dir, en les dones guionistes.
Aquest curs ofereix:
– les eines necessàries per entendre i gaudir per què una història ens atrapa com a espectadores.
les eines necessàries per a la creació d’un bon guió que contingui els dos elements essencials de tota bona història: versemblança i emoció!

Temari del curs
1.- Què són els guions i en què consisteix el treball de les dones guionistes.
2.- Guionistes i showrunners en clau feminista.
3.- El tema i la premissa d’una bona història.
4.- La situació i condició real de la dona com a recurs narratiu.
5.- Les noves estructures narratives.
6.- El conflicte.
7.- Persones i personatges.
8.- Construcció de seqüències.
9.- L’escriptura: el guió literari. Diàlegs i silencis. Text i subtext.
10.- Jugar amb el temps i l’espai (el·lipsis).
11.-  Més enllà del guió literari, el guió tècnic: explicar el món amb imatges (plans, moviments, profunditat de camp, color, banda sonora …). La Realització pensada des del guió.

Metodologia
Implica l’anàlisi de molts fragments de pel·lícules recents on el guió hagi estat escrit per dones guionistes. Per raons de temps mai es podrà veure un film complet i és per aquest motiu que es proporcionarà un llistat de pel·lícules de visionat suggerit que, lluny de plantejar-se com un llistat tancat, es podrà anar enriquint amb els exemples aportats per les assistents durant les classes. S’animarà al debat entre les participants.

Durant tot el curs s’animarà a les participants a què agafin idees inspiradores de les pel·lícules comentades i se les animarà també a què les posin en pràctica en l’escriptura de propostes personals.

Informació pràctica
24 hores lectives
Del 18 de maig al 22 de juny
Dissabtes de 10 h 14 h

Preu: 160 €
20% descompte si ets Sòciamiga
10% si ets usuària del Carnet Jove, si estàs jubilada o ets membre de Dones Visuals, del GAC, del PAC o AMMAC.

Omple el formulari d’inscripció aquí. Tanquem inscripcions el 9 de maig!

Carmen Ávalos del Pino és Doctora en filosofia per la Cambridge University i Llicenciada en antropologia per la Universitat de Barcelona. Durant 3 anys va cursar diferents estudis de cinema a Paris: Ateliers Varan i École Pratique des Hautes Études (Sorbonne). Ha treballat com a realitzadora en diferents mitjans, com TVE, BTV o La Cinquème (França).
En l’actualitat és script consultant i professora de cinema i comunicació audiovisual en l’àmbit universitari (UAB i UOC) i a escoles de cinema (Bande à Part). Des de l’any 2009 també ha participat com a professora en cursos de guió, cinema digital i gènere a La Bonne.