En el marc del programa PENSADORA: DEEDEE HALLECK de la Mostra Internacional Films de Dones inaugurem a La Bonne la instal·lació audiovisual: ‘La revolució televisada’. Comptarem amb la seva presència per presentar les creacions audiovisuals vinculades als projectes ‘PAPER TIGER TV’ i ‘DEEP DISH TV’.

25 i 26 de març a les 18:30h.
Alternatives apoderadores: Paper Tiger TV. De l’art i els mitjans comunitaris a la televisió handmade 
– Guerrilla Networking: Deep Dish TV. La lluita contra la guerra, el colonialisme i la política penitenciària

Instal·lació audiovisual ‘La revolució televisada’ del 23 de març al 26 d’abril.

Taller de guerrilla audiovisual: Paper Tiger TV Live Process
Tenim els mitjans de comunicació que ens mereixem? DeeDee Halleck ens proposa fer un programa de televisió comunitària seguint l’esperit de Paper Tiger: experimental, irreverent, performàtic, crític, irònic i polític.

El taller serà de 4 hores, es desenvoluparà en anglès i el resultat s’estrenarà a la sessió del 25/03.

Dissabte 23 de març
16:00 – 20:00 | a La Bonne

Preu: 15€ públic general (10€ Sòciamigues, Sòciasimpatitzant i membres de Dones Visuals)

Obrirem inscripcions!! Omple el formulari d’inscripció aquí.

Per veure la informació detallada de tot el programa adreceu-vos a aquest enllaç.

 

Qui és ella? DeeDee Halleck és una activista dels mitjans de comunicació, fundadora de Paper Tiger Television (un centre per a la crítica als mitjans de comunicació i per a la documentació col·laborativa de moviments socials) i cofundadora de Deep Dish Satellite Network, la primera xarxa de televisió dels moviments polítics comunitaris. En tant que presidenta de l’Association of Independent Video and Film Makers (AIVF), al llarg de la dècada de 1970, Halleck va encapçalar una campanya per a la reforma dels mitjans de comunicació a Washington, organitzant entitats sindicals i per als drets civils en suport de la campanya per a “fer pública la televisió pública”.

També al destacar que el 1981, Halleck va organitzar una sèrie setmanal de televisió per cable, Paper Tiger Television, que aviat va esdevenir el col·lectiu que encara segueix existint, no només als EUA sinó arreu del món. Paper Tiger ha creat uns 400 programes de mitja hora, que s’han projectat als EUA i a festivals de cinema i a conferències sobre mitjans de comunicació. Aquest projecte va canviar la manera en què les comunitats utilitzaven el recurs de l’accés públic. En lloc d’intentar recrear una xarxa de televisió, Paper Tiger va inspirar molts productors locals a crear continguts ràpids, fàcils, pràctics i compromesos per als canals locals.

El 1986 Paper Tiger va llogar un satèl·lit comercial transponedor per a distribuir programació activista: la Deep Dish Television Network, que transmetia per a uns 300 canals de tot EUA i també es va distribuir al Japó, Corea del Sud, Brasil i Europa.

Al llarg dels anys, treballant amb membres del col·lectiu Paper Tiger i amb l’equip de Deep Dish, Halleck ha realitzat instal·lacions en un gran nombre de museus i de galeries, i també ha rebut fins quatre premis pel conjunt de la seva obra.

Així doncs, com veieu, DeeDee Halleck és una persona molt interessant i a La Bonne tenim la gran oportunitat d’aprendre d’ella.

Organitza la Mostra Internacional de Films de Dones en col·laboració amb La Bonne, L’Alternativa , OVNI Arxius i La Caníbal.