Arriben a La Bonne les JORNADES VICTORIANES. La Víctor a La Bonne, 150 anys del naixement de Víctor Català/Caterina Albert. Tres dies programats amb un seguit d’esdeveniments que giren al voltant de la seva literatura.

En primer lloc, el dimarts 12 de març amb: “DE MINYONES, MIGRADES I BLANQUETES. CATERINA ALBERT ESBERLANT ESTEREOTIPS”, amb L’Amoreta d’En Piu Daltabaix , els textos que articulen la jornada. Comptarem amb Najat El Hachmi i Norma Falconi per debatre, i amb l’historiadora Isabel Segura i Marta Vergonyós com a moderadores. Presenta Maria Bohigas i les lectures correran a càrrec de Rosa Pou. A les 19:30h a La Cuina de La Bonne.

En segon lloc, el dimarts 9 d’abril: “CATERINA ALBERT I FRANCESCA BONNEMAISON, UNA RELACIÓ POSSIBLE” es durà a terme una ruta històrica a càrrec d’Isabel Segura. Aquesta s’iniciarà a l’Acadèmia de les Bones Lletres i acabarà a l’edifici Francesca Bonnemaison. Sortida: 18h a l’Acadèmia de les Bones Lletres. Carrer Bisbe Caçador, 3.

La Caterina Albert va ser la primera dona en formar part de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres i va participar com jurat en els Jocs Florals organitzats per l’Institut de Cultura i la Biblioteca de La Dona. Ella i la Francesca Bonnemaison, que compartien objectius, van tenir una fructífera relació. Ambdues volien contagiar la cultura en l’entorn en què es movien, generant espais de coneixement amb les dones coetànies. Durant la ruta aprofundirem en aquesta relació, visitant els punts que elles transitaven i freqüentaven del barri gòtic i del centre de Barcelona.

Finalment, el dimarts 14 de maig acabem amb “HONNI SOIT QUI MAL I PENSE. VICTOR CATALÀ I LA LLIBERTAT DE VIURE SENSE VIOLÈNCIA”. Hi participaran Blanca Llum Vidal i Beatriu Masià de Tamaia,viure sense violència, i serà moderat per Maria Bohigas. En aquest cas, els textos seran Carnestoltes, Lenín, Honni soit qui mal y pense, L’Aleixeta, L’altra vida, En Pelifet, La pua de rampí, La Pepa, Novel·leta i L’embruix. Aquesta jornada també es desenvoluparà a les 19:30h a La Cuina, aquí a La Bonne, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

Organitza La Bonne amb el Club Editor.