Arriben a La Bonne les Jornades Victorianes: La Víctor a La Bonne, 150 anys del naixement de Víctor Català / Caterina Albert.
Tres sessions programades amb un seguit d’esdeveniments que giren al voltant de la seva literatura.

Sessió 1. Dimarts 12 de març amb: “DE MINYONES, MIGRADES I BLANQUETES. CATERINA ALBERT ESBERLANT ESTEREOTIPS”. L’Amoreta d’en Piu Daltabaix, són els textos que articulen la jornada. Comptarem amb Najat El Hachmi i Norma Falconi per debatre, i amb l’historiadora Isabel Segura i Marta Vergonyós com a moderadores. Presenta Maria Bohigas i les lectures correran a càrrec de Rosa Pou. A les 19h a La Cuina de La Bonne.

Sessió 2. Dimarts 9 d’abril: “CATERINA ALBERT I FRANCESCA BONNEMAISON, UNA RELACIÓ POSSIBLE”. Es durà a terme una ruta història a càrrec de Isabel Segura. Aquesta s’iniciarà a l’Acadèmia de les Bones Lletres i acabarà a l’edifici Francesca Bonnemaison a les 18h.

Sessió 3. Dimarts 14 de maig acabem amb “HONNI SOIT QUI MAL I PENSE. VICTOR CATALÀ I LA LLIBERTAT DE VIURE SENSE VIOLÈNCIA”. Hi participaran Blanca Llum Vidal i Beatriu Masià de Tamaia, viure sense violència, i serà moderat per Maria Bohigas. En aquest cas, els textos seran Carnestoltes, Lenín, Honni soit qui mal i pense, L’Aleixeta, L’altra vida, En Pelifet, La pua de rampí, La Pepa, Novel·leta i L’embruix. Aquesta jornada també es desenvoluparà a les 19h a La Cuina, aquí a La Bonne, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

Organitza La Bonne i Club Editor.