Curs de muntatge amb Mariona Solé (iniciació)

Introducció a la teoria del muntatge i al maneig del software d’edició Premiere Pro a través de l’anàlisi fílmic i exercicis pràctics de muntatges amb pel·lícules de ficció, documental, espots i found footage. A través d’un repàs del muntatge en la història del cinema anirem aprenent quins recursos i tècniques fem servir les muntadores en la nostra feina diària. N’aplicarem algunes en el muntatge de tres peces a classe, pràctica que alhora ens permetrà assolir el maneig tècnic bàsic del Premiere Pro.

Temari del curs:

  1. Què es el muntatge? El muntatge com escriptura i reescriptura de les pel·lícules. Presentació i configuració de l’entorn de treball de Première Pro

2 i 3. Del no muntatge al muntatge. La planificació com a base del muntatge. Les propietats dels arxius de vídeo i les propietats del projecte.

  1. El muntatge invisible. L’espai fílmic al muntatge: el raccord i l’eix. Selecció de material. La seqüència.
  2. El muntatge per juxtaposició. Eines de muntatge

6 i 7. L’art del bon tall. Si que va d’un frame. Aprofundir en les operacions de la seqüència fent servir les dreceres del teclat. Afinar el tall: trimar.

8 i 9. El ritme. Treballar amb efectes bàsics. Posició, escala, opacitat i velocitat del clip. Els altres efectes i les transicions.

  1. El temps fílmic. trencar les regles del muntatge clàssic. Correcció bàsica de color i títols.

11 i 12. El so en el muntatge. Edició bàsica de so. Títols. Exportació

Informació pràctica

36 hores lectives
Del 11 de març al 29 d’abril de 2019
Dilluns i dimecres de 18h a 21h

El taller té una capacitat màxima de 10 participants. És preferible, però no imprescindible, que les alumnes assisteixin a classe amb el seu ordinador.

Preu: 300€ (20% descompte si ets Sòciamiga, 10% si ets usuària del Carnet Jove, Sòciasimpatitzant, membre de Dones Visuals, del GAC o del PAC).

Omple el formulari d’inscripció aquí. Tanquem inscripcions l’1 de març!

Mariona Solé Altimira (1983) és llicenciada en Periodisme per la UAB, entre el 2016 i 2017 cursa el Màster en Documental de Creació de l’IDEC (Universitat Pompeu Fabra). Té una llarga experiència com muntadora i realitzadora d’audiovisuals. Ha muntat documentals, Pa’lante d’Aldemar Matias o La América de Trump de Josep Cuní, espots, Veus que no veus, dirigit per Marta Vergonyós i Alba Cros i produït per La Bonne, vídeos per espectacles en directe, Paella Augmentada, concert performance amb el Niño de Elche sota la direcció de Marc Sempere, i tràilers, Rêve du Mousse, d’Elena Molina.

També ha fet d’ajudant de muntatge als llargmetratges de ficció de Carlos Marqués-Marcet (10.000 KM, Tierra Firma i Els dies que vindran) i de Neus Ballús (Staff Only, Sis dies corrents). Actualment està muntant els documentals El rastro firme de Fernando G. Luna i La casa del artista de Ione Atenea.