VIA LÀCTIA. Maternitats presents. Reflexions i creacions al voltant de les maternitats contemporànies

La Via Làctia és un projecte que sorgeix del desig de crear un espai de reflexió i creació al voltant de les maternitats i de posar atenció a com maternem, siguem mares o no, sabent que totes som filles.

Divendres 14 desembre, de 17:30 a 20:30h. NOMBRAR I HABITAR LES MATERNITATS. Taula rodona de pensament a la Sala Vallespí.

Tractarem els temes de maternitats diverses, el simbòlic de la mare, violència obstètrica, resistències, comunitat, criança i cures...
Hi serà Laura Cardús (antropòloga co-creadora de l’Observatori Mater), Sílvia Agüero (gitana, mestissa, feminista i escriptora), Maria Milagros Rivera (mare, àvia, mestressa de casa, catedràtica de la UB i investigadora de DUODA) i Mercè Falguera (Antropòloga i autoetnògrafa de maternitats lesbianes).

 

Dissabte 15, de 11:00 a 14:00h. GEST-ACCIONS. Taula d’artistes a la Sala Vallespí.

Amb aquesta trobada, dones que han treballat la maternitat des de diferents estratègies artístiques, -arrel de les seves experiències, repensant els imaginaris col·lectius i produint-ne de nous- presentaran els seus projectes i maneres de fer.
Comptem amb Elena Fraj (professora, investigadora i artista), Cori Mercadé (artista i educadora), Ana álvarez Errecalde (fotògrafa i artivista) i Laura Mercader (feminista, professora de teoria de l’art i directora de Duoda). Comptarem amb la preséncia via Skype del Col·lectivo Offmothers (un grup d’artistes asturianes nascut amb vocació de romandre i perseverar en la conciliació de ser mare i desenvolupar un projecte artístic).