Karo Moret i Daniela Ortiz acompanyades per Mariana Olisa en el marc del pròxim Vis a Bis de La Bonne reflexionant a voltant de la lluita feminista racialitzada.

Quines són les particularitats de la lluita feminista racialitzada? Quines perspectives hem de tenir en compte perquè la lluita feminista contempli a totes de veritat? Què és sentir-se “l’altre” quan parlem de feminisme? És la interseccionalitat l’eina més adequada per apropar-nos a la lluita de les que avui per avui no es senten contemplades pel moviment?

Aquest nou Vis a Bis és comissariat pel col·lectiu Afrofeminista. L’elecció del títol és una proposta de les companyes racialitzades que senten a la seva pell i per la seva pell un tractament diferent, no només a Espanya, sinó també dins els col.lectius feministes hegemònics, on difícilment senten que formen part.

“Quan les dones blanques ignoren el privilegi que suposa ser blanca en una societat racista i defineixen a totes les dones únicament en base a la seva pròpia experiència, les dones de Color ens convertim en “les altres”, unes estranyes l’experiència de les quals es massa aliena per ser compresa. Un exemple és la significativa absència de l’experiència de les dones de Color en els estudis de gènere. Sovint, l’excusa és que la literatura de les dones de Color només pot ser ensenyada per dones de Color i que és difícil d’entendre perquè prové d’experiències “massa diferents”. He escoltat aquest argument en boca de dones blanques que, en canvi, no tenen cap problema en ensenyar la feina provinent d’experiències de vida tan dispars com les de Shakespeare, Molière, Dostoievsky o Aristófanes”. Audre Lorde
Ens veiem el dilluns 17 de desembre 2018 a les 18:30 a La Sala de La Bonne.
#VISaBIS #LesAltres #feminismesracialitzats