És sempre agradable que et diguin “piropos”? Qui decideix quan sí o quan no? Quan lliguem… tot s’hi val? Què vol dir consentiment, què són els límits, què és el “sexpreading” i la cosificació? Sabem detectar l’assetjament…?
Per treballar totes aquestes qüestions, vam crear juntament amb l’Associació Candela aquesta eina interactiva. Tabú és una aplicació mòbil que permet a través del joc interpel·lar als joves per reflexionar juntes al voltant de les identitats, les relacions sexoafectives, les noves tecnologies i les xarxes socials.
Al 2017 vam començar a crear aquesta eina amb un gran equip de professionals de diverses àrees: les companyes de Candela com creadores de continguts i guies didàctiques, la Mayca Sanz com coordinadora, l’Alex Tortajada va ser el nostre sofisticat informàtic, la Maria Romero García fent les il·lustracions, i l’equip de l‘Institut Català de les Dones juntament amb la Direcció General de Joventut van estar acompanyant el procés i fent-lo possible.
TABÚ parteix de quatre murals que es disposen per l’espai educatiu i que són la porta d’entrada, mitjançant un codi QR, als tres recorreguts virtuals que cada jove haurà de resoldre amb un dispositiu mòbil. Els tres itineraris aprofundeixen sobre els continguts temàtics del sexpreading, els límits i el consentiment, i l’assetjament i la cosificació del cos de les dones.
Al final de cada recorregut i en funció de les respostes que hagin pres, hauran de fer una activitat grupal que compartiran amb la resta de companys i companyes, i que facilitarà la dinamització i la reflexió sobre els continguts en les diverses sessions programades.
La dinamització del joc es desenvolupa amb el suport d’una guia tècnica per a professionals que proposa la metodologia i aporta els coneixements per desenvolupar els continguts de treball.

Aquí teniu més informació i la web de la aplicació.