Wikidones és una proposta de treball col·lectiu que vol afavorir la participació de les dones en l’edició de continguts que subverteixin el biaix de gènere a l’enciclopèdia lliure Wikipedia.

El projecte va crear-se el 2014 i actualment està centrat en la dinamització d’una xarxa de col·laboracions de grups d’editores de la ciutat de Barcelona formada per Wikidones Les Corts, Wikidones Horta-Guinardó i Wikilesbis Ciutat Vella.

Al llarg de la seva trajectòria les editores vinculades a Wikidones han recercat i publicat sobre diferents sabers des d’una perspectiva feminista: les biografies de dones i lesbianes lligades a les arts i les ciències així com les relacions entre els carrers de Barcelona i la Història de les dones.

Durant el darrer trimestre d’aquest l’any  els col·lectius d’editores treballaran en diverses entrades a l’enciclopèdia i es trobaran en una jornada per intercanviar experiències al Centre de Cultura de Dones La Bonne. Les seves aportacions també s’inclouràn en laboratori de mapeig de la ciutat que s’organitza a la Fabra i Coats com a part de la bienal de pensament  “Ciutat Oberta”.

L’edició present està coordinada per la mediadora de l’art Andrea Corachán amb la mentoria d’Editadona Art and Feminism i d’Amikal Wikipedia.

Wikidones és una una iniciativa del Centre de Cultura de Dones LaBonne en col·laboració amb EduXarx i Progess i rep el suport de la Regidoria de Feminismes LGTBI i del Districte d’Horta-Guinardó.