Artistes audiovisuals del món!!!
La Bonne convoca el Premi Joves Creadores 2018, destinat a les joves creadores de la ciutat de Barcelona.
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona continuem incentivant la producció i la creació audiovisual de les dones, una de les línies imprescindibles del nostre treball com centre de cultura.

Aquest any us proposem endinsar-nos als plaers com temàtica pel concurs i situar l’alegria i el plaer en el centre del relat.

“Els nostres plaers” entesa en el seu sentit més ampli, com totes les accions i els gestos lligats a l’alegria, als desitjos, a la satisfacció, a l’expressió, al coneixement, i reconeixement del que volem, com ho volem i com ho gaudim.

Obrim convocatòria del 8 al 5 de novembre de 2018 (ambdós inclosos).

Aquí pots descarregar-te les bases del concurs.

Aquí les bases específiques.

Omple la fitxa d’inscripció i envia-la a audiovisuals@labonne.org

Cartell de Flavita Banana


El Jurat que valora els projectes està format per Yolanda Olmos (Dones Visuals), Ingrid Guardiola (Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona), Olga Arisó (Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona), Lola Mayo (La Bonne) i Marta Nieto (Drac Màgic i Mostra Internacional Films Dones).

Aquestes són les 5 dones que formen el jurat del concurs Joves creadores 2018:

Yolando Olmos

Directora de Dones Visuals (Associació promotora que té com a iniciativa incrementar el lideratge i la visibilitat de les dones en l’audiovisual), i productora de documentals com Les Mans d’Alícia (2017), Tchindas (2013), Kilian Jornet, el comptador de llacs (2013), La camisa de Christa Leem (2011), entra d’altres. Treballa també amb la Productora Doble Banda.

Ingrid Guardiola

Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És professora associada del Grau de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona i del grau de Indústries Culturals de la UB. També ha estat professora de programes de grau, postgrau i màster a la UPF, a la Universitat Rovira i Virgili, a la UV o a la UAB.

Coordina el MINIPUT (Mostra de Televisió de Qualitat) des del 2002. Des del 2001 col·labora amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), actualment coordinant el projecte d’assaig audiovisual Soy cámara i coproduint i corealitzant alguns dels capítols com Pensar amb Judith Butler, Feminisme Mainstream,Les dones i l’espai públic o Pioneres del cinema: al marge de la indústria, entre d’altres. Ha participat en iniciatives com TVLata i el Canal Cultural de TVE, alhora que ha concreat projectes com Radiomensió (2006-2007), el Festival Surpas (2008-2011) i el projecte de divulgació i creació audiovisual que investiga la relació entre dones i cinema “La dimensió poc coneguda: Pioneres del cinema” (www.pioneresdelcinema.cat). Ha impartit conferències i cursos en diferents centres com el CCCB, el MACBA, o CaixaForum, entre altres, amb una especial atenció al tema del gènere i de la imatge. Des del 2005 forma part del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona-Cinema Truffaut i des del 2016 és membre del Comitè Executiu del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona

L’any 2017 estrena el seu primer llargmetratge, Casa de ningú. El 2018 publica l’assaig L’ull i la navalla: un assaig sobre el món com a interfície (Ed. Arcàdia).

Olga Arisó

Cap de Departament de Promoció dels Drets de les Dones i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, on desenvolupa la coordinació de les accions i programes municipals per a la defensa dels drets de les dones i col·lectius LGTBI. També porta els temes de participació, promoció i relació amb els districtes de la ciutat. El 2010 va publicar, junt amb Rafael M. Mérida Jiménez, el llibre “Els gèneres de la violència”.

Lola Mayo 

Escriptora, guionista, productora i documentalista vinculada a La Bonne, és la coproductora i co-guionista de totes les pel·lícules de curtmetratge i llargmetratge que ha realitzat el cineasta espanyol Javier Rebollo, entre elles La Mujer sin Piano (2009) i Lo que sé de Lola (2006).

També és directora i guionista de documentals de gran format per a TVE, pels que ha rebut, entre d’altres, el Premi Reina Sofía de Periodisme. És professora de guió de documental i de ficció, i imparteix classes a l’Institut de Cinema de Madrid, la ECAM, la Universitat Jaume I de Castelló, i l’Escola Internacional de Cinema i TV de San Antonio de Los Baños (Cuba).

Marta Nieto

Llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Edició per la UAB. Ha col·laborat amb diferents projectes editorials com a traductora, correctora i editora. Entre 2009 i 2012 va formar part de l’equip organitzador de BccN Barcelona Creative Commons Film Festival. Des de 2012 forma part de l’equip de continguts de Drac Màgic, cooperativa per a la promoció de mitjans audiovisuals, on desenvolupa principalment feines de programació, elaboració de continguts i assessorament pedagògic.  A més, és programadora i productora de continguts editorials de la Mostra Internacional Films de Dones.

 

 

 

 

Per al disseny del guardó hem comptat amb l’artista Laia Arquerosuna artista almerienca que viu des de fa 10 anys a Barcelona i desenvolupa la seva activitat artística entre la il·lustració, el gravat, la ceràmica, projectes multi-format i híbrids. La seva cerca es centra en el diàleg entre disciplines, la perspectiva de gènere i l’experimentació.

————————————————————————————————————————————

FAQ
Premi Joves Creadores 2018

– Per optar al Premi Joves Creadores he de presentar un projecte ja acabat o una proposta per fer? Per a participar a la convocatòria cal presentar projectes de curtmetratges en fase de preproducció que s’hauran de rodar abans de març de 2019.

– Cal que totes les integrants del grup siguem residents de la ciutat de Barcelona?

En el cas dels grups i col·lectius, caldrà que la persona que actuï com a representant resideixi a la ciutat de Barcelona. Podeu escriure la direcció a la fitxa d’inscripció.

– Sóc resident de Barcelona des de fa anys, però no hi estic empadronada, puc optar al Premi?

Sí, per a participar al concurs cal ser resident a Barcelona, però no és imprescindible estar-hi empadronada.


Amb la col·laboració de Regidoria de Feminismes i Ajuntament de Barcelona.