Continuem el projecte Wikidones amb la creació de nous vincles amb altres barris. Aquest any treballarem directament amb col·lectius i grups de dones dels barris amb l’objectiu de reforçar el texit associatiu feminista.

Comencem al setembre amb un nou grup a Sant Genis (Districte Horta i Guinardó) dins del Centre Civic Casa Groga amb la col·laboració de la  Direcció de Serveis a Persones i al Territori i la Vocalia de dones.
Amb un grup de unes 7 dones farem una trobada de presentació del projecte Wikidones i tres sessions mes per treballar conjuntament prop de 5 entrades a la Wikipedia entorn a feminismes i els barris de Barcelona. Algunes de les primeres idees de treball són la recerca sobre l’activista Custodia Moreno o d’altres dones que puguin ser esmentades en el nomenclator dels carrers de Sant Genís. Les darreres dues sessions aniran encaminades a preparar una Wikimarató amb altres dones wikipedistes de la ciutat.

Wikidones és un projecte que té per objectiu afrontar la minsa participació de les dones a Wikipèdia fomentant l’edició femenina a l’enciclopèdia lliure en qualitat de generadores de continguts amb perspectiva de gènere i feminista. El projecte es basa en una xarxa de col·laboracions de dones de diferents àmbits (història de les dones, científic, artístic, moviment feminista, etc.) que treballen conjuntament per incrementar la seva presència a espais de comunicació i de transmissió de coneixement i, en concret, la quantitat i qualitat dels articles sobre dones a la Wikipèdia.
Actualment, Wikidones està conformat per grups de dones de Les Corts, Horta-Guinardó i Ciutat Vella i encetarà els primers contactes a Sant Andreu aquest 2018 generant un node de treball a una fàbrica de creació, la Fabra i Coats. El projecte està connectat a diferents organismes institucionals: una plataforma vinculada Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) dóna suport al desenvolupament tècnic del projecte, altres universitats i la Xarxa de Co-educació de Catalunya genera continguts específics per encàrrec i els arxius de la ciutat, la Regidoria de Drets Civils o el Centre per la Igualtat i Recursos per a Dones (CIRD) faciliten consultes de fons de documentació i la Xarxa de Biblioteques i la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona acull les sessions col·lectives i de producció de continguts.

Els grups de treball s’iniciaran en aquests quatre districtes amb un acompanyament per part de mentores tècniques i de continguts amb l’ideia de multiplicar-los a d’altres barris del mateix territori on sorgeix la demanda d’altres grups de dones i vincular-los a iniciatives culturals i comunitàries que es donin als equipaments que els allotgin.

Wikidones 2018 està coordinat per l’artista i investigadora Andrea Corachán Camús,