El Laboratori, vol ser un espai on més enllà d’adquirir coneixements al voltant de la realització documental, s’aprofundeixi en les cinètiques feministes com a font de debat i reflexió, que es traslladin després en la realització, tant en la manera de plantejar els continguts com en les seves estratègies narratives.

Coincidint amb la celebració dels 15 anys de La Bonne, decidim reformular el Taller Doc per adaptar-lo als interessos i necessitats del moment contemporani que estem vivint. Pel que fa al feminisme en tant que posicionament i mirada al món, ens trobem davant una eclosió històrica que no dubtem que ha d’afectar les formes de creació documental fetes per dones. Per això volem impulsar aquest espai d’aprenentatge i que tingui una perspectiva crítica que permeti generar un grup d’investigació per entrar amb profunditat en la matèria, amb l’objectiu de realitzar creacions documentals innovadores i atrevides, amb l’acompanyament de les millors professionals de l’entorn audiovisual i del marc de pensament que ofereixen els feminismes avui.

És per això que comptem amb l’escriptora, guionista, productora i documentalista Lola Mayo com a coordinadora del Laboratori i Helena Bengoetxea, ajundant de coordinació i amb professionals com Mercedes Álvarez,  Neus Ballús, Isa Campo, María Cañas, Valérie Delpierre, Anna Giralt, Maria Teixidor, Eva Valiño, Saudde Cevallos, Elisabet Prandi, Marta Selva, Diana Toucedo, Vanesa Fernández entre d’altres.

Alhora l’entorn de La Bonne es presenta com a idoni per acollir i cuidar amb dedicació aquells projectes que arribin de la mà de les dones que es sentin cridades a aquest viatge.

REQUISITS
El Laboratori està dirigit a totes les dones que tinguin un projecte documental entre mans i vulguin dur-lo a terme guiades per mentores de renom internacional. Les interessades hauran d’incloure el seu CV i un primer tractament o guió del seu projecte documental en el moment de fer la preinscripció. L’equip de coordinació del Laboratori s’encarregarà de seleccionar a les 10 dones que participaran en aquesta edició.

PREINSCRIPCIÓ
Del 18 de juny al 31 de juliol de 2018

MATRICULACIÓ
Del 3 al 12 de setembre de 2018

CALENDARI LECTIU
Inici  17 de setembre de 2018
Fins el  18 de gener de 2019

PROGRAMA LECTIU
ElLaboratori Feminista de Creació Documental està dividit en dos mòduls de docència, un teòric de 45h i un pràctic de 48h, quatre sessions monogràfiques, i finalment, dues setmanes de rodatge, dues de muntatge i dues de postproducció.

★ Bloc Teòric: Del 17 de setembre al 18 d’octubre de 2018
Classes dilluns, dimarts i dimecres de 18h a 21.15h (amb 15 minuts de pausa).

★ Bloc Pràctic: Del 22 d’octubre al 14 de novembre de 2018
Classes dilluns, dimarts i dimecres de 17h a 21.15h (amb 15 minuts de pausa)

★ Sessions Monogràfiques: Puntualment, alguns divendres es portaran a terme sessions monogràfiques. De 18h a 21.15h (amb 15 minuts de pausa).

★ Rodatge: Del 19 al 29 de novembre de 2018

★ Muntatge: Del 3 al 21 de desembre de 2018

★ Postproducció: Del 7 al 18 de gener de 2019

Bloc Teòric
Introducció al documental amb Mercedes Álvarez (1 setmana · 9h)
Corrents, història del documental amb Neus Ballús (1 setmana · 9h)
Narratives i estructura amb Isa Campo (2 setmanes · 18h)
Producció i investigació amb Valérie Delpierre (1 semana · 9h)

Bloc pràctic
Carpeta, promoció, pitch amb Vanesa Fernández  (1 semana · 9h)
So  amb Eva Valiño (1 setmana · 12h)
Direcció de fotografia amb Elisabeth Prandi  (1 setmana · 12h)
Edició amb Diana Toucedo (1 setmana · 12h)

REQUISITS
Totes les interessades en participar al Laboratori hauran de:
Omplir el Formulari d’inscripció
Fer arribar la següent documentació a audiovisuals@labonne.org
1. Carta de presentació explicant perquè t’agradaria participar al Laboratori Feminista de Creació Documental. (Extensió recomanada d’1 pàgina).
2. Estat del projecte que voleu dur a terme. Descripció de la idea, sinopsi, tractament o guió (Mínim de 3 pàgines).
3. Treballs artístics previs en el camp de l’audiovisual, les arts visuals, o la literatura.

Es valorarà positivament que les participants disposin d’equip de rodatge propi, però no és un requisit indispensable per a inscriure’s.
Caldrà assistir a un mínim del 80% de les classes per obtenir el certificat d’aprofitament.

PREU 1.950 euros

DESCOMPTES
10% de descompte per les Sòciamiga, les Sòciasimpatitzant, usuàries Carnet Jove, Dones Visuals, exalumnes dels cursos d’Eines Audiovisuals 2018.
20% de descompte per les exalumnes del curs de Guió Documental amb Laia Manresa de les Eines Audiovisuals 2017/2018.

La Bonne becarà amb un descompte del 50% a dues de les participants.

Per a més informació: audiovisuals@labonne.org