LABORATORI FEMINISTA DE CREACIÓ DOCUMENTAL

El Laboratori, vol ser un espai on més enllà d’adquirir coneixements al voltant de la realització documental, s’aprofundeixi en les cinètiques feministes com a font de debat i reflexió, que es traslladin després en la realització, tant en la manera de plantejar els continguts com en les seves estratègies narratives.

Coincidint amb la celebració dels 15 anys de La Bonne, decidim reformular el Taller Doc per adaptar-lo als interessos i necessitats del moment contemporani que estem vivint. Pel que fa al feminisme en tant que posicionament i mirada al món, ens trobem davant una eclosió històrica que no dubtem que ha d’afectar les formes de creació documental fetes per dones. Per això volem impulsar aquest espai d’aprenentatge i que tingui una perspectiva crítica que permeti generar un grup d’investigació per entrar amb profunditat en la matèria, amb l’objectiu de realitzar creacions documentals innovadores i atrevides, amb l’acompanyament de les millors professionals de l’entorn audiovisual i del marc de pensament que ofereixen els feminismes avui.

És per això que comptem amb l’escriptora, guionista, productora i documentalista Lola Mayo com a coordinadora del Laboratori i Helena Bengoetxea, ajundant de coordinació i amb professionals com Mercedes Álvarez,  Neus Ballús, María Cañas, Valérie Delpierre, Anna Giralt, Maria Teixidor, Eva Valiño, Saudde Cevallos, Elisabet Prandi, Marta Selva, Diana Toucedo, Vanesa Fernández , Imma Merino.

Alhora l’entorn de La Bonne es presenta com a idoni per acollir i cuidar amb dedicació aquells projectes que arribin de la mà de les dones que es sentin cridades a aquest viatge.
Vine al #LabFemDoc

REQUISITS
El Laboratori està dirigit a totes les dones que tinguin un projecte documental entre mans i vulguin dur-lo a terme guiades per mentores de renom internacional. Les interessades hauran d’incloure el seu CV i un primer tractament o guió del seu projecte documental en el moment de fer la preinscripció. L’equip de coordinació del Laboratori s’encarregarà de seleccionar a les 10 dones que participaran en aquesta edició.

INSCRIPCIONS TANCADES!!!

MATRICULACIÓ
Del 10 al 14 de setembre de 2018

CALENDARI LECTIU
Inici  17 de setembre de 2018
Fins el  18 de gener de 2019

Descarrega’t el programa

El Laboratori Feminista de Creació Documental està dividit en dos mòduls de docència, un teòric de 45h i un pràctic de 45h, algunes sessions monogràfiques, i finalment, dues setmanes de rodatge, dues de muntatge i dues de postproducció.

★ Bloc Teòric: Del 17 de setembre al 18 d’octubre de 2018
Classes dilluns, dimarts i dimecres de 18h a 21.15h (amb 15 minuts de pausa).

★ Bloc Pràctic: Del 22 d’octubre al 14 de novembre de 2018
Classes dilluns, dimarts i dimecres de 17h a 21.15h (amb 15 minuts de pausa)

★ Sessions Monogràfiques: Puntualment, alguns dijous i divendres es portaran a terme sessions monogràfiques. De 18h a 21.15h (amb 15 minuts de pausa).

★ Rodatge: Del 19 al 29 de novembre de 2018

★ Muntatge: Del 3 al 21 de desembre de 2018

★ Postproducció: Del 7 al 18 de gener de 2019

Bloc Teòric

Corrents, història del documental amb Neus Ballús (1 setmana · 9h)
Veure per a filmar. Filmar per a veure amb Mercedes Álvarez (1 setmana · 9h)
Narratives i estructures del guió documental amb Lola Mayo (2 setmanes · 18h)
Producció i investigació amb Valérie Delpierre (1 semana · 9h)

Bloc pràctic
Carpeta, promoció, pitch amb Vanesa Fernández  (1 semana · 9h)
So  amb Eva Valiño (1 setmana · 12h)
Direcció de fotografia amb Elisabeth Prandi  (1 setmana · 12h)
Edició amb Diana Toucedo (1 setmana · 12h)

Alguns dels temes que es treballaran a les Sessions Monogràfiques són:
➔    New Media i documental interactiu amb Anna Giralt.
➔    Propietat intel·lectual vs apropiacionisme amb Maria Teixidor i María Cañas.
➔    Documental i feminisme amb Marta Selva.
➔    Agnès Vardà: el cinema com a testimoni del real i expressió de l’imaginari a càrrec d’Imma Merino.
➔    Les formes del trànsit en el cinema de Naomi Kawase a càrrec d’Anna Solà.

Rodatge, muntatge i postproducció
Durant la recta final del Laboratori, cada participant comptarà amb una setmana per rodar el seu guió, una setmana per l’edició a la sala de muntatge de La Bonne, i una setmana per la postproducció (correcció de color i postproducció de so). Els tres processos tindran lloc esglaonadament.

  • Abans del rodatge les participants tindran diverses tutories individuals amb les coordinadores del Laboratori i algunes de les col·laboradores per preparar el rodatge i la postproducció.
  • Les participants que no disposin d’equip propi podran utilitzar l’equip de càmera i so de La Bonne.
  • La postproducció es durà a terme a les sales d’edició de La Bonne i comptaran amb el suport d’una tècnica de muntatge, una colorista i una tècnica de so professional.
  • Un grup d’expertes, format per l’equip de coordinació del Laboratori, junt amb d’altres professionals del sector del documental, visionaran els materials rodats per les alumnes diàriament per donar consells i resoldre els dubtes que puguin anar apareixent durant les sessions de gravació.

REQUISITS
Totes les interessades en participar al Laboratori hauran de:
Omplir el Formulari d’inscripció
Fer arribar la següent documentació a audiovisuals@labonne.org
1. Carta de presentació explicant perquè t’agradaria participar al Laboratori Feminista de Creació Documental. (Extensió recomanada d’1 pàgina).
2. Estat del projecte que voleu dur a terme. Descripció de la idea, sinopsi, tractament o guió (Mínim de 3 pàgines).
3. Treballs artístics previs en el camp de l’audiovisual, les arts visuals, o la literatura.

Es valorarà positivament que les participants disposin d’equip de rodatge propi, però no és un requisit indispensable per a inscriure’s.
Caldrà assistir a un mínim del 80% de les classes per obtenir el certificat d’aprofitament.

PREU 1.950 euros

DESCOMPTES
10% de descompte per les Sòciamiga, les Sòciasimpatitzant, usuàries Carnet Jove, Dones Visuals, sòcies del GAC, exalumnes dels cursos d’Eines Audiovisuals 2018.
20% de descompte per les exalumnes del curs de Guió Documental amb Laia Manresa de les Eines Audiovisuals 2017/2018.

La Bonne becarà amb un descompte del 50% a dues de les participants.

AVANTATGES PER A LES PARTICIPANTS DEL LABORATORI
Totes les participants gaudiran d’un 50% de descompte en el preu de l’acreditació professional del festival de cinema independent L’Alternativa. L’acreditació dóna accés a totes les projeccions de les pel·lícules programades durant el festival.

Per a més informació: audiovisuals@labonne.org

 


 

Consulta qui son les col·laborades del Laboratori

CONDICIONS DE MATRICULACIÓ

Durant la primera setmana de setembre La Bonne es posarà en contacte amb les seleccionades.
– Per formalitzar la seva inscripció hauran de fer el pagament de la matrícula al número de compte: ES77 2100 320515 2101087223.
– El pagament es podrà fer fraccionat amb dos pagaments: Un 50% abans de l’inici del Laboratori, i un segon pagament durant el mes de novembre de 2018.
– Per poder dur a terme el Laboratori Feminista de Creació Documental és necessari un mínim d’alumnes, en cas de no arribar-hi, La Bonne es reserva el dret d’anul·lar el curs amb l’obligació de retornar l’import íntegre a aquelles qui hagin fet el pagament.
– No es tornarà el preu de la matrícula un cop fet el pagament, excepte en casos de força major o en cas que La Bonne sigui responsable de l’anul·lació del curs.

Amb la Col·laboració del L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona.