LES JULIETTES. Cursos universitaris feministes d’estiu
Setmana del dilluns 2 al divendres 6 Juliol 2018

Explorar el gest, el cos i la paraula

Encetem dos cursos d’estiu d’una universitat que vol transformar el desig de saber en quelcom viu i actiu, orientant-nos en la història, les paraules i les produccions creatives de les dones. El fil conductor és l’exploració visual, conceptual i corporal del ventall de gestos quotidians que sostenen la cultura de la vida i de la creació (nodrir, escriure, cosir, viatjar, vestir, carregar, pintar, mirar, acaronar…).

Oferim dos itineraris: un curs al matí, on les paraules seran el fil d’unes classes participatives que ens portaran a parlar d’aspectes substancials de les vides de dones diverses, especialment, escriptores i artistes del segle XIX i XX (Remedios Varo, Flora Tristán, Fina Miralles, Anna Halprin, Alfonsina Storni, Hannah Wilke, Lynn Margulis, Carol Gilligan, Melanie Klein ,…) i un curs a la tarda on conèixer i treballar amb algunes creadores actuals (Sònia Moll, María Jesús Olivos i Sònia Espluga, Isabel Banal, Sandra March, Marta Galán) des de camps tant diversos com la poesia, el dibuix performàtic, l’art conceptual, la il·lustració i la creació escènica.

Curs matí:
Cinc sessions d’10:30h a 14h, de dilluns 2 a divendres 6 de juliol, a LaBonne.

Un itinerari amb tu per la vida, les arts, l’espiritualitat i la política de dones diverses, explorant la història de les dones des de diferents camps del saber. Seguirem el fil de gestos creadors: domèstics, radicals, artístics i polítics de moltes dones, repensant-los i fent-los ressonar a la llum de les experiències pròpies.

Curs tarda:
Cinc sessions de 16 a 19:30h, de dilluns 2 a divendres 6 de juliol, a LaBonne.

Una trobada diària amb una artista per conèixer la seva poètica i produccions, seguida d’una proposta de petita dinàmica de taller a partir d’un gest de creació quotidiana que ens impulsarà a una creació individual o col·lectiva en cada sessió.

Enllaçar amb el programa LES JULIETTES_2018

Inscripcions:

Aquí podeu trobar el formulari d’inscripció

Preu Matí: 155 €
Preu Tarda: 155 €

Reconeixement acadèmic (opcional): 1 crèdit UB per curs (Presentació d’un treball escrit).

Per mes informació escriviu a lesjuliettes3@gmail.com

Possibilitat de dinar juntes a LaBonne:

Les dones de Sindillar, treballadores de la llar participaran en aquests cursos oferint-nos un càtering cada migdia. Parar la taula, dinar, parlar i compartir “saberes y sabores”, com elles ens expliquen, formen part dels gestos quotidians que volem practicar. Si només assistim a un dels cursos, dinar plegades és també una possibilitat per “fer un tastet” de l’altre compartint converses amb professores i companyes.

El cost del dinar es paga a part de la matrícula i és de 12 euros

Us hi esperem

Il·lustració creada pel projecte per Gala Pont