Muntatge de vídeo amb Premiere amb Mariona Solé
Introducció a la teoria del muntatge i al maneig del software d’edició Premiere Pro a través de l’anàlisi fílmic i exercicis pràctics amb pel·lícules de ficció, documental, spots i collages fílmics.

Temari:
1. El muntatge com escriptura i reescriptura de les pel·lícules. Presentació i configuració de l’entorn de treball de Première Pro.
2. Introducció al llenguatge cinematogràfic: seqüència, pla i presa. Les propietats dels arxius de vídeo i les propietats del projecte.
3. Tipus de muntatge. Selecció de material. La seqüència.
4. El ritme i les tècniques bàsiques de muntatge. Eines de muntatge i aprofundir en les operacions de la seqüència.
5 i 6. Anàlisis fílmic. Découpage i muntatge en ficció. Trimar i anivellar l’audio.
7 i 8. El muntatge en el documental. Estructura i construcció de la seqüència. Correcció de color i títols.
9 i 10. El material d’arxiu i el collage fílmic Efectes i transicions de vídeo.
10 i 11. Exercici de muntatge amb projecte propi. Analitzem i pensem un spot. Exportació i subtítols.

Informació pràctica
36 hores
Del 4 de juny al 11 de juliol
Dilluns i dimecres de 17h a 20h.
Preu: 300€ (15% si ets Sòciasimpatizant, 20% descompte si ets Sòciamiga, usuària del Carnet Jove, o membre del GAC, PROA, AADPC, Dones Visuals i SGAE)

Omple el formulari d’inscripció aquí

 

 

 

 

 


Mariona Solé
(1983) és llicenciada en Periodisme per la UAB, entre el 2016 i 2017 cursa el Màster en Documental de Creació de l’IDEC (Universitat Pompeu Fabra). Té una llarga experiència com muntadora i realitzadora d’audiovisuals. Ha muntat documentals, La América de Trump, de Josep Cuní, espots, Veus que no veus, dirigit per Marta Vergonyós i Alba Cros i produït per La Bonne, vídeos per espectacles en directe, Paella Augmentada, concert performance amb el Niño de Elche sota la direcció de Marc Sempere, i tràilers, Rêve du Mousse, d’Elena Molina.
També ha fet d’ajudant de muntatge en projectes cinematogràfics com La gent es mor de Carlos Marques-Marcet, de pel·lícules per a televisió, Amics per sempre, de Roman Parrado, 13 dies d’octubre de Carlos Marques-Marcet, i de documentals, Ciutats a contrallum de Francesc Relea, El Jardí de les flors del presseguer, d’Oriol Martínez i Enric Ribes. Actualment treballa com ajudant de muntatge en el project Staff Only de Neus Ballús.