Guió documental amb Laia Manresa
Curs destinat a abordar el guió documental en les diverses fases que implica la construcció d’una pel·lícula, des de la investigació i l’escriptura fins al rodatge i finalment la fase d’edició.

El curs s’organitza en set sessions de quatre hores i es desenvolupa a partir d’un tractament eminentment pràctic dels continguts.
Pràctiques d’escriptura a partir de la tria d’un tema concret, el desenvolupament de la seva investigació i l’escriptura d’un primer plantejament narratiu.
Reflexió sobre els diversos elements a tenir en compte a l’hora d’encarar un guió documental a partir de conceptes teòrics i de treballs propis realitzats per la ponent que poden ser projectats en el transcurs de les sessions.
És convenient que cada participant arribi al curs amb el seu propi projecte independentment de la fase d’elaboració en la que es trobi.
Temari:
Idea i tema. Arrencant motors.
Investigació i conflicte. Story line.
Personatges, espai i temps. Sinopsi.
L’acció dramàtica: escaleta o primer tractament.
Preparació de la filmació. El pla de rodatge.
El rodatge. Tractament dels personatges i entrevistes. Posada en escena. El valor de l’atzar.
Escriptura i muntatge.

Informació pràctica
Màxim 8 alumnes.
28 hores
Del 31 de maig al 12 de juliol
Dijous de 16hs a 20hs. (Excepcionalment la sessió de dijous 14/06 es farà el divendres 15/06 de 16h a 20h)
Preu: 200€ (15% si ets Sòciasimpatizant, 20% descompte si ets Sòciamiga,usuària del Carnet Jove, o membre del GAC, PROA, AADPC, Dones Visuals i SGAE)

Totes les participants que vulguin continuar desenvolupant el seu projecte documental podran preinscriure’s a la primera edició del Laboratori Feminista de Creació Documental. Totes les exalumnes seleccionades gaudiran d’un 20% de descompte en el preu de la matrícula.

Omple el formulari d’inscripció aquí

 

 

 

 

 

 

Laia Manresa (Barcelona, 1973). Després d’estudiar Periodisme i especialitzar-se en Guió a la Universitat Autònoma de Barcelona, desenvolupa la seva carrera professional centrant-se en l’escriptura documental per a cinema. Alguns títols destacats de la seva filmografia són De nens (Joaquim Jordà, 2003), Veinte años no es nada (Joaquim Jordà, 2004), Més enllà del mirall (Joaquim Jordà, 2006) i Morir de dia (2010), on assumeix per primera vegada la direcció. Des de l’any 2013, és professora del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteix Guió i Llenguatge Audiovisual.