Femismes Puta. Treball sexual, drets i altres debats

Paula Ezkerra, Cristina Garaizabal i Maria Jesús Izquierdo. Tres veus en relació en el marc dels Vis a Bis de La Bonne reflexionant a voltant els anomentats feminismes puta.
Què són els feminismes puta?
On som les treballadores sexuals dins dels feminismes?
Com podem reflexionar juntes sobre com afecten a les treballadores sexuals els discursos que es redueixen a voler abolir la prostitució?
Com pensar el treball sexual des d’una perspectiva d’economia feminista? Com l’abordatge del treball sexual com a treball és una oportunitat per repensar les relacions i els drets laborals del mercat de treball?
Combatem l’estigma de puta des de la lluita feminista? Si l’estigma puta ens afecta a totes, com el podem desactivar juntes?
En aquest Vis a Bis volem posar sobre la taula un dels grans debats històrics dels feminismes posant en relleu la força política de la complicitat entre dones.

25 d’abril a les 19:00h a La Sala

Tornem amb els VIS A BIS, un cicle de converses, per posar en escena diferents feminismes, on dialogar, confrontar, transferir i trobar-nos al voltant de temes diversos. Un espai generador de debat i reflexió des de diferents pràctiques i pensaments feministes.

#VISaBIS #LaBonne #25A #FeminismesPuta

Ja podeu veure al nostre canal de youtube la sessió:

Esdeveniment a Facebook

 

 

 

 

 

Paula Ezkerra és ex-consellera de la CUP al Districte de Ciutat Vella de Barcelona, i la primera treballadora sexual que arriba a la política municipal des del seu activisme com a prostituta feminista, que esgrimeix amb orgull. Membre de l’Assemblea pro Drets de les Treballadores Sexuals de Catalunya, Ezkerra treballa per la derogació de l’Ordenança del civisme de 2006, que persegueix l’oferta i demanda de serveis sexuals als carrers de la ciutat, i participa en xarxes europees per a la despenalització de la prostitució al carrer. A més, traça vincles amb els “nous feminismes” per superar la “visió política assistencialista” i l’estigma social” vers la prostitució, que comporta la “criminalització i maltractaments per a les treballadores sexuals”.

María Jesús Izquierdo és Doctora en Economia y Professora jubilada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en l’àmbit de la recerca: Desigualtat social i sociología de les emocions y el sentiments. Fundadora de l’Observatori per a la Igualtat de la Universitat Auònoma de Barcelona.  Premi Universitat i Societat (Consell Social de la UAB).
Els seus llibres més destacats són: Sin vuelta de hoja. Sexismo: poder, placer y trabajo (Ed. Bellaterra, 2001). Cuando los amores matan. Conflicto y cambio en las relaciones de edad y de género (Ed. Libertarias, 2000). El malestar en la desigualdad, (Madrid Ed. Cátedra, 1998).

Cristina Garaizabal, psicòloga clínica de formació psicoanalítica, especialista en teràpies de gènere. En el tema de la transexualitat ha treballat i s’ha format amb professionals de la Universitat Lliure d’Amsterdam i s’ha dedicat al suport i acompanyament de persones transexuales des de 1990.
Va participar en la creació del moviment feminista a Barcelona i posteriorment ha participat en grups feministes a Madrid.També ha contribuit amb el moviment trans des de finals dels anys 80. Experta en transexualitat, ha col.laborat amb el Colectivo Transexualia de Madrid desde 1989 hasta 2000.
Forma part del Consell editorial de Talasa i és compiladora al costat de Mamin Briz del llibre Pels drets de les prostitutes. La prostitució a debat, ha col·laborat en el llibre Crónicas carcelarias. Líneas prostituidas, José García Fernández. Quòrum Editors 2006. Ha fet la presentació de la recerca editada per Virus 2007 Els passos (in)visibles de la prostitució i ha col·laborat amb articles en els llibres Prostitucions. Debats sobre el sexe de pagament. Ed. Icària 2008. i Els reptes de la prostitució. Estigmatització, drets i respecte editat per Jose Luis Solana i Estefanía Acién, ed. Comares Granada 2008.