Durant aquest mes hem estat preparant la campanya #veusquenoveus, un encàrrec de l’Institut Català de les Dones
pel 8 de març.
Veus que no veus. Per la visibilització de les dones reals als mitjans de comunicació.

Des de la Bonne, hem dut a terme un procés de creació on hem optat per fer visibles no només les dones que treballen professionalment en l’àmbit dels mitjans, sinó també a aquelles que o no hi apareixen o apareixen estereotipades.
Per això parlem de la visibilitat de les dones reals.
El procés de creació s’ha dut a terme amb les dones reals que transiten per la Bonne, treballadores de la llar, dones grans del districte de ciutat vella, treballadores culturals, evocant un estil de “cínema verité”, inspirades en cineastes com Agnès Vardà.
De la mà d’un equip de luxe hem realitzat un espot en el qual un munt de dones diverses, migrades, autòctones, joves, velles, belles… han posat les seves boques i ulls per interpel·lar i posar atenció sobre el que es veu, el que no es veu i com es veu.
Per altre costat hem abordat la part gràfica, que inclou el cartell i totes les versions per les xarxes, amb il·lustracions d’algunes de les protagonistes de l’espot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volem agraïr a totes les protagonistes per la seva participació i a les companyes de Sindillar, Dones Visuals, Àvies de L’Antic Teatre, Hechasamanos, Elia Farrero i a tot l’equip de La Bonne.

Protagonistes: Erika Yanez, Carolina López, Rose Odiase, Merci Roaga, Yolanda Olmos, Aurora Roig, Maria Isabel Gutierrez, Nanda Kali, Graciela Domínguez, Emilia Martin, Sadaqat Akram, Patricia Hernández, Luka Jeanne, Laura Bada, Flor del Rocio

Direcció: Marta Vergonyós i Alba Cros
Guió: Marta Vergonyós
Producció: Neus Pérez i Míriam Sánchez
Direcció de fotografia: Agnès Piqué
Muntatge: Mariona Solé
So directe i disseny de so: Alejandra Molina
Animació i grafisme: Elena Fraj
Colorista: Carme Flaqué
Música original: Marinah
Maquillatge i perruqueria: Lourdes Bonet
Veu en off: Sarah Dahan
Il·lustració i disseny: Maria Romero García