On són les Repúbliques Feministes? 

Què passaria si juntem a la Teresa Forcades i la Brigitte Vasallo? Què passaria si ens posem a imaginar possibles Repúbliques Feministes des d’una perspectiva decolonial? On són les Repúbliques Feministes? Com ens trobem en aquests temps convulsos les feministes? Com dotem de feminisme la revolta democràtica que estem vivint? És possible imaginar una República Feminista mestissa i fluïda a Catalunya? Quin sentit té el debat nacionalista des dels feminismes?

Fer de l’eradicació de la violència masclista una qüestió d’Estat, garantir el dret al propi cos i a la llibertat sexual, assegurar la sostenibilitat de la vida i trencar la divisió sexual del treball, establir una escola laica i coeducadora, eliminar una llei d’extrangeria que condemna les dones migrades a l’invisibilitat i la marginalització, valorar la diferència i reconèixer la interseccionalitat dels sistemes d’opressió (de gènere, procedència, sexualitat, classe, diversitat funcional, etc.)… Aprofitem l’oportunitat de canviar les coses, prenem el nostre espai per intervenir-hi.

Comencem els VIS A BIS, un cicle de converses, per posar en escena diferents feminismes, amb dues interlocutores convidades a parlar sense mediacions. Vis a Bis és un espai on dialogar, confrontar, transferir i trobar-nos al voltant de temes diversos, un espai generador de debat i reflexió des de diferents pràctiques i pensaments feministes.

18 de desembre a les 19h a La Sala

Activitat imperdible i gratuïta! Ens veiem a La Bonne.

Brigitte Vasallo: Escriptora a trompades, formadora, activista LGTB i feminista bastant més preocupada pel racisme i el gènere del racisme, que pel gènere en si mateix.

Teresa Forcades:  Doctora per la Facultat de Teologia de Catalunya amb una tesi sobre el concepte de persona en la teologia trinitària clàssica en relació a la noció moderna de llibertat com autodeterminació.

 

En col·laboració amb