A partir del mes de novembre co-organitzem amb la Fundació Tàpies varies propostes al voltant de l’obra de Susan Meiseles i ‘exposició Susan Meiseles. Mediacions.

Susan Meiselas a La Bonne
Exposició de Archives of Abuse i A Room of Their Own.
Fotografia i instal·lació a la Sala Bentrobades
14 de novembre del 2017 – 14 de gener del 2018
Inauguració 14 de novembre a les 19h

Sala BenTrobades de la 2a planta de La Bonne
Parlaments: Marta Vergonyos, Carles Guerra (Fundació Tàpies), Susan Meiselas. Pica pica i cova de cava a càrrec de Sindillar càtering Saberes y sabores.

“Unes ètiques possibles de la representació de les violències masclistes”. Trobada de Susan Meiselas amb TAMAIA Viure sense violencia i Mostra Internacional de Film de Dones
14 de novembre a les 19:30h
Sala Vallespí. 2a planta de La Bonne.
Participen: Beatriu Macià (Tamaia), Marta Selva (Mostra), Susan Meiselas. Presenta i articula la taula: Marta Vergonyós. Traducció simultània a través d’aparells receptors.
A partir de dues sèries fotogràfiques de Meiselas, Archives of Abuse (Arxius del maltractament, 1991-1992) i A Room of Their Own (Una habitació pròpia, 2017), La Bonne i la Fundació Antoni Tàpies proposen un espai per a debatre la representació de la violència masclista. En aquestes sèries Meiselas s’endinsa en les representacions de la violència masclista a través de les cases d’acollida on es refugien les dones maltractades, dels seus testimonis i dels registres policials que es generen quan tenen lloc les agressions masclistes.
A Archives of abuse, Meiselas va treballar conjuntament amb el Departament de Policia de la ciutat de San Francisco. La fotògrafa acompanyava els policies en els moments d’intervenció i protecció de dones víctimes de violència masclista. Tot respectant i protegint la identitat de les víctimes, Meiselas seguia de prop el procés de documentació i mediació dels agents.
A Room of Their Own és un projecte que va realitzar en col·laboració amb Multistory per tal d’encarar el problema de la violència masclista a la regió de Black Country (Regne Unit). En aquesta ocasió, Meiselas va desenvolupar un projecte de col·laboració amb les dones refugiades en centres d’acollida. Aquelles que van participar voluntàriament van compartir amb la fotògrafa l’anhel de ser dones lliures. El punt de partida d’aquest camí és l’habitació pròpia que els centres d’acollida faciliten.
TAMAIA Viure sense violència és una entitat pionera en el treball en la violència masclista. Va néixer fruit de la relació entre un grup de dones víctimes de violència de gènere i d’un grup de professionals del treball social. S’inscriu en la genealogia activa de dones que han treballat en la defensa de la llibertat i els drets de les dones front  la violència patriarcal. Treballen per donar suport a les dones per sortir de l’engranatge de la violència i per sensibilitzar i educar a les persones que configuren la societat per tal que identifiquin i eliminin les traces de violència i d’abús dels seus actes i hàbits socials.

Drac Màgic és una cooperativa dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals. Les àrees centrals d’activitat són la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisuals i en l’autoria cinematogràfica, així com la formació en llenguatges audiovisuals promovent la divulgació de la cultura cinematogràfica entesa com a espai de coneixement, crítica i reflexió.

Projecció de dues pel·licules Reframing History i Voyages

Com clausura de l’exposició, el 12 de gener a la Sala Vallespí farem la projecció de aquestes dues pel·licules que Susan Meiselas va filmar durant la guerra de Nicaragua i la visita anys després al mateix lloc.
Horari per confirmar
Activitat amb la col·laboració de La Mostra Internacional de Films de Dones.

Susan Meiselas. Mediacions
Del 11 d’octubre de 2017 al 14 de gener del 2018

Susan Meiselas. Mediacions
Organitzada per la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona) i el Jeu de Paume (París), la retrospectiva dedicada a la fotògrafa nord-americana Susan Meiselas (Baltimore, 1948) reuneix una selecció d’obres que van dels anys setanta fins a l’actualitat.
Membre de Magnum Photos des de 1976, Susan Meiselas es planteja preguntes sobre la pràctica documental. Es va fer coneguda gràcies a la seva obra en zones de conflicte de l’Amèrica Central als anys setanta i vuitanta i, especialment, per la força de les seves fotografies en color de la Revolució de Nicaragua. L’artista treballa normalment durant llargs períodes de temps amb la gent que fotografia. Tot abastant un ampli espectre de temes i països, des de la guerra fins als assumptes relacionats amb els drets humans, des de la identitat cultural fins a la indústria del sexe, Meiselas utilitza la fotografia, el cine, el vídeo i fins i tot material d’arxiu per explorar i desenvolupar rigorosament narratives que integren la participació de les temàtiques en les seves obres i publicacions. L’exposició destaca l’enfocament particular de Meiselas, tot mostrant com la fotògrafa es mou a través de diferents escales temporals i de conflictes, que van des del que és més personal fins a la dimensió geopolítica.
Més info a Fundació Tapies