Durant el mes de juliol, l’artista Carmen Tomé va denunciar a través d’una performance, a “Residencias a Quemarropa”, Alacant, l’assetjament sexual sofert durant la seva estada en aquella mateixa residència artística. L’artista, membre del col·lectiu “Tanín: Escenas Comunes”, va rebre des del primer moment un suport multitudinari via xarxes socials.

A partir d’aquest moment, es crea un grup tancat de Facebook que fins el moment reuneix a més de 2.250 dones del món de l’art. El grup anomenat La Caja de Pandora, es congrega per pensar i treballar sobre el tema de l’assetjament amb l’objectiu de denunciar i visibilitzar les violències masclistes i l’abús de poder que es succeeixen en aquest sector. Des de llavors, s’han creat diferents grups que s’han anat reunint en diverses ciutats de l’Estat Español i d’Europa com Barcelona, València, Madrid i Berlín.

El treball fet fins ara, ha consistit a recollir els testimonis que arran de la primera denúncia han començat a arribar i organitzar-se per construir nous recursos preventius, pedagògics, jurídics i emocionals.

Des de La Bonne, com a Centre de Cultura de Dones i amb la col·laboració també de les artistes que hi habitem, recolzem la iniciativa La Caixa de Pandora, oferint les nostres sales per a les reunions i trobades de treball que es realitzin a Barcelona.

#yotecreo #notecalles #sororidaddefensiva

Aquí alguns dels articles amb el primer comunicat tret pel col·lectiu:
http://artesycosas.com/2017/09/la-caja-de-pandora/
http://bit.ly/2wG2VqY