#ARTiPART: engeguem un projecte de Creació Artística Comunitària amb Sindillar i la xarxa d’entitats dels barris de Santa Caterina, Sant Pere i La Ribera

Barcelona Districte Cultural acompanyarà cinc “partners” d’entitats, artistes i veïnes en una recerca creativa sobre el seu barri. La proposta vol generar un espai híbrid de creació  amb l’objectiu de reforçar la xarxa social i visibilitzar la pluralitat de les comunitats que viuen a Barcelona, a més de posar en valor la creació cultural feta des d’abaix. Un cop acabades, les creacions ocuparan escenaris i carrers.

La Bonne, Sindillar i les entitats del nostre barri treballarem per visibilitzar els treballs de les Cures que formal i informalment sostenen les nostres vides, posant en el centre a les seves protagonistes.

Amb aquest projecte ens proposem geolocalitzar les tasques relacionades amb les cures que es produeixen, actualment, al Barri de Sant Pere i Santa Caterina (on ja va existir una xarxa extensa i rica de cures compartides i suport mutu entre dones). Amb elles, les dones d’ahir, les d’avui i les de demà, volem explorar com s’han anat reconfigurant aquestes xarxes. Les cures naturalitzades com a femenines i no comptabilitzades en termes socio-econòmics reclamen un nou simbòlic que ens agradaria que es precipiti a través d’aquest procés de creació col.laborativa. Entenem les cures com un espai fronterer entre la dimensió material, l’afectiva i la política; cartografiar-les serà un primer pas per a fer visible l’infinita coreografia de gestos quotidians relacionats amb la cura que tenen lloc al nostre barri. El mateix procés creatiu vol posar en qüestió la idea de l’autoria i el paper de les artistes en aquests processos col·lectius.

Per participar o rebre més informació pots escriure’ns a: xarxa.de.cures@gmail.com

(Ruta feta de la mà de la historiadora Isabel Segura pels carrers del barri trobant els indrets significatius de la lluita de les dones i els usos que feien de l’espai públic segles abans)

BARRIS DE SANTA CATERINA, SANT PERE I LA RIBERA
Partners: Antic Teatre i TRANSlab, La Bonne, Sindillar, Mescladís, TUDANZAS
Artistes acompanyants: Marta Galán i Ana Leitão (arts vives), Marta Vergonyos (audiovisual i performance) i Joan Tomàs (fotògraf).
Karina Fulladosa i Isabel Segura acompanyant el procés teòric i reflexiu.
Col·laboradors: Districte de Ciutat Vella, Institut Català de la Dones, Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures – Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum i Regidoria de Feminismes i LGTBI.

https://www.facebook.com/BcnDCultural/

https://twitter.com/BcnDCultural/

https://www.instagram.com/BcnDCultural/

@BcnDCultural #ARTiPARTstperecaterina

Creació artística comunitària als barris ART i PART
Vols ser ART i PART? Et vols integrar en el nostre programa de creació artística comunitària als barris?