Hem produït o estem produïnt un projecte audiovisual i ens plantejem: què fem? On el mostrem? En aquest curs afrontarem les diferents possibilitats que la distribució pot oferir al nostre projecte, desde les sales de cinema, a festivals, circuits culturals, televisions o plataformes on-demand. Aprendrem a planificar una estratègia de difusió i a aplicar al nostre projecte els diferents instruments del màrqueting cinematogràfic.

A partir del porjecte de cada alumne, dissenyarem la seva sortida amb les millors estratègies possibles, doncs el curs inclou el seguiment personalitzat d’un projecte propi.

Programa:
La cadena cinematogràfica, de la producció a l’exhibició: el paper fonamental de la distribució i els seus agents.
Les finestres d’explotació: sales de cinema, festivals, circuits culturals, televisions…
Pressupost i tipus de contractes: budgeting i aspectes legals de la distribució cinematogràfica.
Movie-màrqueting: estratègia, anàlisi del producte, forma i contingut, i els seus instruments fonamentals com el pòster, el tràiler, la web.
Estratègia de Festivals: tipus de Festivals, calendari, impacte de la prémière.
Comunicació i estratègia de premsa.

Qui ens ho ensenya?

 

 

 

 

 

 

Iris Martín-Peralta (Barcelona 1981) és distribuidora i productora, i ha portat a terme en 10 anys d’experiència en el sector diferents projectes relacionats amb la difusió audiovisual.
És la fundadora de la distribuidora EXIT MEDIA (www.exitmedia.org), amb seu a Roma i Barcelona, i amb qui ha distribuit títols com “Arrugas” d’Ignacio Ferreras, “Vivir es fácil con los ojos cerrados” de David Trueba o “El estudiante de Santiago Mitre.
Dirigeix i organitza des del 2008 el FESTIVAL DEL CINEMA ESPANYOL D’ITÀLIA, que es celebra annualment en diverses ciutats com Roma, Milà, i Torí, i que aquest any arriba a la seva desena edició.
Forma part de la productora Colibrí Studio de Barcelona, i ha impartit classes sobre Distribució audiovisual, Màrqueting i Festivals a les escoles de cinema Whistling Woods de Bombai i FTII de Pune a l’Índia, i a la Universitat Ca’Foscari de Venècia.

Informació pràctica
30 hores (+ tutories individuals)
Del 1 al 30 de juny
Horari: Dimarts i dijous de 17:30hs a 20:30hs.
Preu: 180€ (20% descompte si ets sòciamiga).
Matrícula: Descarrega el formulari, omple’l i envia’l a: inscripcions@labonne.org  
En aquest curs és imprescindible que cada estudiant porti a classe un ordinador com a instrument de treball.