Poètiques i polítiques de les cures.. receptes rebels a foc lent

El dissabte 16 de desembre vam començar les Jornades Migròctones 2016, organitzades per Sindillar, amb la performance Poètiques i polítiques de les cures.. receptes rebels a foc lent en el Centre d’Arts Santa Mònica.

Les dones de Sindillar i altres companyes de viatge van intervenir dins el marc del proyecte Interfícies,  60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència? Tecnologies de la violència.

Sindillar és un sindicat independent de treballadores de la llar i la cura que treballa sobre diversos eixos de discriminació. D’una banda, les treballadores de la llar pertanyen al règim especial per a la llei de treball a Espanya. Això es tradueix al fet que estan excloses de molts dels drets que tenen els treballadors en general. Hem de tenir en compte que en molts casos el treball de la llar i de la cura es realitzen en cases / domicilis que són considerats pels inspectors com a territori privat, pel que no es fan efectives les denúncies ni les inspeccions, produint buits legals, deixant en indefensió a les treballadores, que a través de la Normativa es veuen castigades pel paper que exerceixen.

En el procés de lluita política ens hem enredat amb el poètic, performàtic com una forma de relacionar-nos amb diferents dones i de crear xarxes d’afecte per a la transformació social i, al seu torn, per al col·lectiu generar una política de la resistència a través de l’art.