En el marc de les Jornades Migròctones – tardor 2016, La Bonne i Sindihogar han participat en una performance + debat sobre el treball i les cures de la llar el dissabte 12 de novembre, una activitat organitzada conjuntament amb Interfícies. Arts Santa Mònica a la vorera del davant d’aquest centre.

 

captura-de-pantalla-2016-11-08-a-les-14-45-26
La performance a l’acte del 8M del 2016 de l’Ajuntament de Barcelona

Les Jornades Migròctones (consulteu tot el programa d’enguany aquí) neixen per trobar un espai de relació entre dones migrades i autòctones, la visibilització d’una xarxa a través de l’activitat cultural. Aquesta premissa guia l’activitat organitzada de manera col·laborativa amb Interfícies. Arts Santa Mònica del 12 de novembre a les 16.30 h, i que ha donat per inaugurades les Jornades. Madremanya: a foc lent, receptes rebels s’emmarca dins d’un dels projectes de La Bonne, Madremanya, que enllaça la lluita política, la poètica i la performance i sobre el qual hem estat treballant els darrers temps. L’objectiu és crear xarxes d’afecte per a la transformació social mentre es denuncia la situació de precarietat laboral de les dones que es dediquen a l’àmbit del treball de les cures i la llar. En particular, a fent esma en les violències i punts invisibles que en genera la normativa actual.

L’acte ha congregat el públic a la vorera d’enfront del centre Arts Santa Mònica (La Rambla, 7 08002 Barcelona), i s’ha acompanyat d’un fòrum debat just després sobre totes les qüestions plantejades.

A pesar de que las violencias transitan impunes y amargas , desde las leyes y normativas hasta nuestros cuerpos y vidas, se transforman en días de internamiento en casas ajenas, abusos en cárceles cotidianas, silencios domésticos y esclavitudes contemporáneas… a pesar de ello, nosotras decidimos subvertir con la palabra, con las acciones, con las decisiones de juntarnos migradas y autóctonas… juntarnos a cocinar recetas rebeldes, a fuego lento, mezclar nuestros sinsabores con los platos exquisitos que nacen del compromiso y el afecto, el fuego de las relaciones entre mujeres diversas, que decidimos comprometernos a subvertir las leyes con los cuidados mutuos y romper las antinomias en pro de las macedonias…


Interfícies és el projecte de mediació de l’Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d’art. Aquesta activitat s’inscriu com un diàleg amb el marc de les exposicions de  60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència? i Tecnologies de la violència.

captura-de-pantalla-2016-11-08-a-les-16-24-51

captura-de-pantalla-2016-11-08-a-les-16-02-31


captura-de-pantalla-2016-11-21-a-les-17-11-31 L’àlbum de fotografies de la performance