El passat 8 de març va tenir lloc a Oslo la premiere internacional dels curtmetratges produïts a la Bonne que tracten la problemàtica de la genderització de les joguines. Fou la culminació de molts mesos de feina englobats en el marc del projecte She Culture, i podran veure’s en una sessió de taula rodona prevista pel 25 de juny a Barcelona.

 

Imatge del making off d'un dels curtmetratges She-Culture. Sara Curina©
Imatge del making off d’un dels curtmetratges She-Culture. Sara Curina©

She Culture és una iniciativa del Programa Europeu de Cultura que neix per donar visibilitat a les dones a través de la seva participació activa en el camp de l’art, la cultura, l’educació i la formació permanent, amb l’objectiu que prenguin consciència del seu paper fonamental en la vida social, civil i cultural i n’esdevinguin partícips.

El projecte She Culture incloïa la producció de 5 curtmetratges sobre la genderització de les joguines, evidenciant la manera en com aquestes reforcen o contribueixen a superar els estereotips tradicionalment relacionats amb els rols de gènere. Cada país va llençar una convocatòria per presentar un projecte, dels quals se n’escolliren els següents: Teresa Sala (Itàlia), Maria Romero i Raquel Marqués (Espanya), Sine Vadstrup (Dinamarca), Berit Steenstrup (Noruega) i Erenik Beqiri (Albània).

Les artistes van produir els seus vídeos a la Bonne el juny de l’any passat i després del període de postproducció, a l’octubre va tenir lloc la preestrena a Barcelona. El 8 de març d’enguany, en un encontre internacional amb les companyes europees al Museu Kongsvinger d’Oslo, Noruega, vam assistir a la presentació oficial dels vídeos. Al juny està previst un nou passi coincidint amb les presentacions dels projectes de les residències artístiques de la Bonne. La mostra dels curts s’acompanyarà d’una taula rodona, oberta al públic, per promoure el debat i la reflexió al voltant d’aquesta problemàtica i plantejar nous enfocaments.


Sara Curina© 
Trobareu l’àlbum del making off de l’enregistrament dels curts She Culture aquí.
Seguiu el projecte She Culture internacional al facebook.