Esther Ferrer va tornar a la Bonne el passat 20 de febrer per presentar la seva obra “Art i performance. Teoria i pràctica” al Cara a Cara 2014-15, el programa de l’art d’acció i performance a la Bonne. L’acte s’engloba dins del Festival FEM i en col·laboració amb Bòlit, Centre d’art contemporani de Girona.

 

©Inés Tarradellas

El públic que omplia la Sala Gran del tercer pis de la Bonne va poder gaudir una vegada més de la lucidesa i el geni artístic de l’artista basca Esther Ferrer. A les vuit del vespre, puntual, Ferrer va presentar-nos una obra en la qual s’explicava la història de la performance amb un llenguatge construït per ella, una llengua que no té traducció però que ho va deixar tot entès. La seva capacitat de sorprendre i emocionar portà al públic a un estat entre el riure i les llàgrimes: la profunditat i sinceritat de la comunicació tocà fins a la persona més incrèdula. Tot i que ella prefereix “parlar en clau d’intel·ligència que parlar en clau emocional”, la seva intervenció ens ha fet entendre en les dues llengües. Al capdavall, la vida és molt més que el fet material.
Una vegada més, l’obra d’aquesta pionera ens obre una finestra cap a l’univers des de l’absurd de la matèria fins a l’infinit de la ment.


Esther Ferrer Trobareu un àlbum de fotos de la performance d’Esther Ferrer aquí.