Les imatges que veiem al llarg de la nostra vida conformen el nostre imaginari. Aquest no només es forma d’allò que veiem pel carrer i dels objectes que ens envolten sinó també i de manera principal a partir de les pel·lícules, sèries, i en general totes les imatges que es retransmeten a través dels grans mitjans de comunicació i la publicitat. Aquests, a fi de crear models de referència que vulguin ser imitats, segueixen la premisa de l’estereotip “blanc heterosexual, classe mitja occidental” i estereotipen les figures representades, la qual cosa impedeix la creació d’un imaginari mixte i heterogeni, necessari per encaixar la diversitat de cultures o, sense anar més lluny, per correspondre a la varietat real de persones que formem la societat.
 

* * * * *

Les properes Festes de Nadal ens empatxarem d’aquest imaginari i per això les companyes de Sindillar ens han proposat un antídot!! La col·lecció de coixins “Trenant imaginaris”, creada a partir de les fotos del taller de trenes que van fer Migròctones i en col·laboració de la il·lustradora Elisa Biete.

Els coixins es podran adquirir des d’avui mateix fins el 19 de desembre –últim dia abans de marxar de vacances– a la Sala Bentrobades de la Bonne, dins l’horari que tenim oberta l’oficina: de dilluns a divendres de 10 del matí a 7 del vespre, migdia tancat. Si voleu reservar-ne algun en concret (ho recomanem ja que l’edició és limitada!) podeu fer-ho trucant al telèfon de la Bonne: +34 932 684 218


flyer recollida joguinesArticles relacionats: Recollida joguines pels nens i nenes de Sindillar 10-18 desembre