El despatx de les Salonnières a la Bonne és el centre neuràlgic on tramen totes les seves accions… també les que duen a terme amb la Dr. Soley. Us presentem l’última que van fer, “Nobody Knows I’m a Feminist”, que acaba de ser seleccionada per formar part de l’arxiu re.act.feminism 🙂

Nobody Knows I’m a Feminist per Les Salonnieres a Vimeo.

EXHIBICIONISME FEMINISTA

Una nit, un xicot amb el que sortia a ballar em va deixar anar inesperadament: “Tu dissimules molt bé, però ets feminista”.

Una observació rara que exposava un parell suposicions encara més estranyes: que el meu aspecte físic i personalitat suggereixen deliberadament una impressió equivocada, i que lluitar per la igualtat de drets entre homes i dones és una activitat que cal amagar.

Certament, sovint provoco la sorpresa quan en festes o reunions socials explico que sóc docent en Teoria de gènere i investigadora en Sociologia del cos i la identitat des d’una perspectiva crítica feminista. Però quina aparença se suposa que té una dona que lluita pels seus drets?

Amistats de provades bones intencions m’aconsellen insistentment no fer saber dels meus interessos si vull lligar. Però, per què estar d’acord amb els supòsits més bàsics del feminisme et fa menys sexy i pot, fins i tot, arribar a produir rebuig social?

Les Salonnières et Dr Soley ens exposem per festejar una revolució pacífica gràcies a la qual cada cop som més les dones que podem votar, tenir accés a l’educació i a una vida sense violència.
Es cerquen còmplices!

Patrícia Soley-Beltran, MA PhD

+info:
www.patriciasoley.com
www.lessalonnieres.net