Comencen a caminar els feminismes al Procés Constituent: sense el dret de les dones a decidir no hi ha independència.

 

El passat 7 de setembre es va celebrar la primera trobada de l’Assemblea Sectorial de Feminismes del Procés Constituent a La Bonne. L’assemblea, que comptà amb la participació d’unes 100 persones en el transcurs del matí, es va introduir amb la presentació de dones i grups feministes implicats en iniciatives concretes d’atenció, formació i mobilització des d’una perspectiva de lluita i reivindicació feminista.

L’assemblea es va dividir en grups de treball centrats en les següents temàtiques: drets sexuals i reproductius; violències; dones migrades; treballs i cures; estratègies i visibilització dels feminismes; i gènere i espais mixtes en la lluita feminista.

Es va aprovar per unanimitat una declaració en la què l’Assemblea de Feministes del Procés Constituent rebutja la reforma del Partit Popular de la Llei d’Avortament. En el text l’assemblea també fa una crida a que homes i dones participin i s’impliquin en el conjunt d’accions i mobilitzacions que des del moviment feminista s’estan preparant contra aquesta nova agressió als dret de les dones a decidir sobre el propi cos. Tal i com es va repetir en diverses ocasions, no hi ha independència real sense el dret de les dones a decidir sobre tots els àmbits de les seves vides.

Per a rebre més informació: feminismes@procesconstituent.cat