immigrades_qüestionen_paradis

‘Les dones immigrades qüestionem el paradís’ és un cicle de documentals que denuncia la falta de drets de les dones immigrades i qüestiona una societat que ni acull ni comparteix, tot el contrari: margina les dones immigrants, invisibilitza la seva presència i precaritza el treball, com en el sector de les treballadores de la Llar i les Cures.

Aquest cicle que s’inicia dissabte 9 de març i que durarà fins al mes d’abril, s’acompanyarà de conferències, debats, performances i tallers interactius!

Divendres / dissabtes a les 18h a la Sala Gran de laBonne (3r pis)


 

P r o g r a m a c i ó

Dissabte 16 de març

Para tod@s | Els entrebancs i les dificultats de tres dones immigrades per legalitzar la seva situació en el país on resideixen, on han arrelat i assumit els seus deures però no els seus drets.

*Presenta: Verónica Orellana, de Sindihogar/Sindillar
*Conferència La Ley de Extranjería como afecta en la vida de las personas inmigradas, de Norma Falconi.

Dissabte 23 de març

A largo plazo | Margarida és una treballadora de la llar que va venir del Panamà per millorar la seva situació econòmica. Ara viu a Barcelona però no té feina. La seva lluita consisteix en trobar feina i aconseguir que la seva professió sigui respectada i valorada. Té molts somnis per complir, però sa que alguns d’ells només els aconseguirà a llarg plaç.

* Performance i taller interactiu sobre Les Cures a càrrec del grup Theta.

* Conferència sobre Les conseqüències de la Normativa per les Treballadores de la Llar en la seva vida laboral a càrrec de Verònica Orellana de Sindihogar/Sindillar. Amb la participació d’Elizabeth Romero, integrant de Sindihogar/Sindillar.

Divendres 5 d’abril

Èxit, un curt a la carta, un film interactiu de Beatriz Santiago i Adrián Silvestre.

*La sessió es complementa el dissabte dia 6 d’abril amb el Taller interactiu dirigit per Beatriz Santiago.

Divendres 13 d’abril

D-construyendo parte de mí | Podem superar aquelles experiències traumàtiques que ens han fet mal? Com el Fènix que ressorgeix de les cendres, les nostres protagonistes es reinventen elles mateixes mentre continuen en el trànsit que suposa viure…

*La projecció s’acompanyarà de la conferència sobre Tamaia. Associació de dones contra la violència familiar, de Beatriu Masià Masià.

Dissabte 20 d’abril

En quart grau  | Companyes, mares, filles, germanes, són les que es fan càrrec dels i de les familiars empresonades, oblidant-se fins i tot d’elles mateixes. Veus de dones silenciades per una societat que els dóna l’esquena i que amaga la realitat.

Penélope no es un mito | A partir de la història personal de Penélope el documental cuestiona la prisión como método de reinserción social para personas en situación de drogodependencia.

*Les projeccions s’acompanyaran d’una conferència de l’antropòloga social Dolores Juliano.