9 anys de Taller de Documental Creatiu a La Bonne

Perquè hem decidit reincidir en el vici de somiar, seguim…* TALLER DE DOCUMENTAL CREATIU 2013
Un curs singular i únic al món que continua un any més com un lloc on poder passar de la idea a la pantalla

Amb Belkis Vega. Guionista i directora de cinema. Ha dirigit més de 50 documentals, alguns dels quals han obtingut premis nacionals i internacionals. Des del 1993 combina la creació amb la docència de documental a l’Escola Internacional de Cine i TV de San Antonio de los Baños (EICTV), a l’Escola Superior de Cine i Audiovisuals (ESCAC) i al Màster de Documental de l’Escola de Cine de Barcelona (ECIB), així com de Direcció i Producció de cine digital de la Universitat de la Lagua amb el Centre d’Estudis de Cine de Canarias (CECAN).

 

Quin preu té?
El taller té un preu real de 3200€, però a La Bonne te l’oferim per 1250€
500€ si et matricules només de teoria.

Necessites més motius?
Et preocupa el que passa al teu voltant?
Vols visibilitzar i multiplicar veus que no es senten, diferències que no s’entenen, problemàtiques de les quals no es parla?
A partir de la teoria, imprescindible per a poder construir una història que parteix i retorna a la realitat, el Taller Documental Creatiu et portarà des de la concepció de la idea d’una pel·lícula documental fins a la seva culminació i exhibició en pantalla.

 

Metodologia

A la primera part del curs es treballen aspectes formals, la història i el llenguatge audiovisual i es completa amb sessions sobre càmera, so i muntatge.

Al segon mòdul les alumnes realitzen un documental amb instruments i suport tècnic professional. Cada alumna proposa una idea a partir d’un tema únic i són elles mateixes les que escullen les tres idees més valorades i formen els tres grups de treball on el consens esdevé element fonamental i filosofia de treball. El taller culmina amb la presentació i difusió dels documentals, que són exhibits en televisions i festivals a nivell nacional i internacional.

 

Horaris

Curs de 360h

Inici de curs: 2 d’abril de 2013

Final de curs: 5 de juliol de 2013

 

– Classes teòriques: de dilluns a divendres, de 18:30 a 22:00h (del 2 al 26 d’abril de 2013).

– Classes pràctiques en horaris a convenir per a investigació, guionatge, visionat, estudi i organització del material filmat i guió de muntatge.

Tres dies de rodatge (10 hores diàries), entre el 20 de maig i el 5 de juny.

Dues setmanes de muntatge (8 hores diàries), del 24 de juny al 5 de juliol.